Întâlnire importantă la Ankara între șefii spionajului rus și american. ”Nimic despre Ucraina fără Ucraina”

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 17:20
4471 citiri
Întâlnire importantă la Ankara între șefii spionajului rus și american. ”Nimic despre Ucraina fără Ucraina”
Bill Burns și Serghei Narîșkin FOTO Twitter

Directorul CIA, Bill Burns, poartă discuții luni, 14 noiembrie, la Ankara, cu omologul său rus, Serghei Narîșkin, ca parte a unui efort continuu al SUA de a „comunica cu Rusia cu privire la gestionarea riscurilor” și au în vedere cazurile „cetățenilor americani deținuți pe nedrept”, scrie CNN.

„Am fost foarte deschiși cu privire la faptul că avem canale de comunicare cu Rusia cu privire la gestionarea riscurilor, în special a riscului nuclear și a riscurilor pentru stabilitatea strategică”, a spus un consilier american. „Ca parte a acestui efort, Bill Burns se află astăzi la Ankara pentru a se întâlni cu omologul său rus”.

CNN a raportat anterior că consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan a luat legătura și cu omologii săi ruși pentru a-i avertiza asupra consecințelor în cazul în care Rusia folosește o armă nucleară în Ucraina.

Conform unor surse, Burns „nu conduce nici un fel de negocieri”.

„El nu discută despre reglementarea războiului din Ucraina. El transmite un mesaj cu privire la consecințele utilizării armelor nucleare de către Rusia și riscurile escaladării conflictelor strategice. El va ridica și cazurile cetățenilor americani deținuți pe nedrept”.

SUA au informat Ucraina despre întâlnire înainte de călătoria lui Burns.

„Ne menținem ferm pe principiul nostru fundamental: nimic despre Ucraina fără Ucraina”.

Administrația Biden l-a trimis pe Burns de mai multe ori în ultimul an pentru discuții cu rușii, folosindu-l pe veteranul diplomat și fost ambasador al SUA în Rusia ca intermediar cheie, deoarece relațiile dintre SUA și Rusia au continuat să scadă. Burns a fost trimis la Moscova în noiembrie anul trecut, înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, pentru a avertiza Kremlinul de consecințele unei invazii. De asemenea, a fost implicat în discuții cu Serghei Narîșkin despre cetățenii americani reținuți în Rusia, inclusiv Brittney Griner și Paul Whelan.

Discuțiile fac, de asemenea, parte dintr-un efort continuu al SUA de a menține deschise liniile de comunicare cu Moscova, pe fondul amenințărilor subțiri ale președintelui rus Vladimir Putin că Rusia ar putea folosi o armă nucleară în Ucraina.

„În cazul unei amenințări la adresa integrității teritoriale a țării noastre și pentru apărarea Rusiei și a poporului nostru, cu siguranță vom folosi toate sistemele de arme disponibile. Aceasta nu este o cacealma”, a avertizat Putin într-un discurs din septembrie.

Mai târziu, el a părut să se răzgândească, spunând în octombrie că „nu vedem că nu este nevoie” de arme nucleare în Ucraina. „Nu are rost asta, nici politic, nici militar.”

SUA încă nu au văzut semne că Putin a decis să facă un pas drastic de a folosi o armă nucleară, au spus oficialii americani.

Rusia susține că trimiterea de către SUA a rachetelor cu rază lungă în Ucraina este un ”act perfid”. Peskov: ”Nu va schimba rezultatul operațiunii militare speciale”
Rusia susține că trimiterea de către SUA a rachetelor cu rază lungă în Ucraina este un ”act perfid”. Peskov: ”Nu va schimba rezultatul operațiunii militare speciale”
Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, spune că transferul de rachete balistice cu rază lungă de acțiune către Ucraina este „imposibil de justificat”. Trei oficiali americani au...
Beijingul sfidează SUA. O navă care transferă arme către Rusia, găzduită de China. ”Nu vom sta cu mâinile în sân”
Beijingul sfidează SUA. O navă care transferă arme către Rusia, găzduită de China. ”Nu vom sta cu mâinile în sân”
China asigură acostarea unui cargo rusesc sancţionat de SUA, implicat în transferuri de arme nord-coreene către Rusia, potrivit unor imagini din satelit. Dovezile sunt de natură să susţină...
#intalnire, #ankara, #sefi, #servicii secrete, #Rusia, #Statele Unite ale Americii, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina