Ucraina și Republica Moldova au primit din partea Comisiei Europene "verde" pentru a deveni candidate la aderarea la UE

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 13:25
4435 citiri
Ucraina și Republica Moldova au primit din partea Comisiei Europene "verde" pentru a deveni candidate la aderarea la UE
Comisia Europeana recomanda candidaturile la UE ale Moldovei, Ucrainei si Georgiei FOTO Hepta

Comisia Europeană a recomandat ca Ucrainei și Republicii Moldova să li se acorde statutul de candidat pentru integrarea în UE, într-un pas simbolic pe calea lungă de a deveni membre ale blocului comunitar.

Brațul executiv al UE a aprobat vineri, 17 iunie, aplicările, cu condițiile pe care tările trebuie să le îndeplinească în viitor în ceea ce privește statul de drept, justiția și combaterea corupției.

Comisia a mai spus că Georgia ar trebui să primească statutul de candidat, dar după ce aceasta îndeplinește condiții mai specifice. „Georgia trebuie acum să se unească din punct de vedere politic pentru a proiecta o cale clară către reforma structurală și către UE”.

Ursula von der Leyen a declarat că țările merită perspectiva integrării europene și ar trebui să fie binevenite drept candidate la UE.

Președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, spune că ucrainenii sunt „gata să moară” pentru perspectiva europeană. „Vrem ca ei să trăiască cu noi în visul european”.

„Acest lucru se întâmplă, desigur, în condițiile în care țara va efectua o serie de reforme importante suplimentare”, a adăugat von der Leyen.

„În opinia Comisiei, Ucraina a demonstrat în mod clar aspirația țării și determinarea țării de a se ridica la valorile și standardele europene”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Recunoașterea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei ca țări candidate necesită, în cele din urmă, aprobarea unanimă a celor 27 de șefi de stat și de guvern din Consiliul European, care sunt așteptați să rezolve problema la o reuniune la nivel înalt de la Bruxelles săptămâna viitoare. Oficialii și diplomații au spus că cel puțin trei țări se opun aderării.

Chișinăul pregătește o „acțiune de răspuns” contra Rusiei
Chișinăul pregătește o „acțiune de răspuns” contra Rusiei
Guvernul de la Chișinău pregătește o „acțiune de răspuns” contra Rusiei, care a sfidat autoritățile constituționale prin deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană...
Cum i-a răspuns Putin lui Macron, care a spus că va solicita încetarea focului în Ucraina: ”Am niște dubii”
Cum i-a răspuns Putin lui Macron, care a spus că va solicita încetarea focului în Ucraina: ”Am niște dubii”
Rusiei i se va cere să respecte o încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron într-un interviu de la Paris, difuzat...
#integrare UE, #Ucraina, #Republica Moldova, #Georgia , #Uniunea Europeana