Intel a preferat sa investeasca in Romania, in defavoarea Irlandei

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 19:02
1557 citiri
Intel a preferat sa investeasca in Romania, in defavoarea Irlandei
Foto: Daylife

Gigantul IT america Intel a preferat sa investeasca in Romania, in defavoarea Irlandei, datorita calitatii absolventilor din domeniul IT, potrivit presei irlandeze.

In noiembrie, Intel a deschis un centru de cercetare si dezvoltare software in Bucuresti, desi pe lista tarilor avute in vedere se afla si o tara din zona euro, Irlanda. Insa americanii au preferat sa angajeze 200 de romani, datorita educatiei mai bune in domeniul IT, potrivit ziarului Independent.

De asemenea, oficialii Intel au fost atrasi de Romania si datoria pachetului financiar mai atractiv decat in Irlanda, care cuprindea o serie de reduceri de taxe si alte avantaje.

Centrul de cercetare si dezvoltare din Bucuresti, deschis in urma unei investitii de mai multe milioane de euro, se va axa pe dezvoltarea dispozitivelor gen smartphone si sisteme de divertisment in automobile.

Mediul de afaceri din Irlanda a fost afectat de decizia Intel, potrivit publicatiei, avand in vedere ca un nou centru al Intel ar fi insemnat un mare pas inainte pentru domeniul cercetarii din Irlanda.

Potrivit unor surse, Intel a preferat Romania deoarece Irlanda nu a fost capabila sa furnizeze absolventi din domeniul IT destul de multi si de buni precum cei din Romania.

De altfel, potrivit unui studiu din Irlanda, din 340 de companii care au participat la un sondaj, reprezentantii a 25 la suta au declarat ca nu au dificultati in gasirea unor angajati calificati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Intel Romania, #Intel Irlanda, #centru cercetare Intel Romania , #stiri Intel