Presa internationala: Intel anunta rezultate excelente pentru trimestrul doi

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 09:25
971 citiri
Presa internationala: Intel anunta rezultate excelente pentru trimestrul doi

Intel a raportat cel mai bun trimestru din istoria sa, in conditiile in care consumatorii corporate au crescut numarul solicitarilor pentru tehnologia informatiei, ridicand astfel si speranta ca mediul de afaceri s-a inscris pe calea unei mult asteptate "refaceri" economice, dupa ce criza financiara a trecut.

Rezultatele venite din partea celui mai mare producator de cipuri, la nivel mondial a avut un efect de tractiune pentru actiunile intregului sector tehnologic, la inceputul raportarilor din cel de-al doilea trimestru. Actiunile Intel au crescut cu peste 8 procente, dupa ce rapoartele au indicat incasari de 10.8 miliarde dolari, profituri brute de 67 de procente iar raportul venituri per actiune de 51 de centi, informeaza Financial Times.

Rezultatele au venit peste asteptarile analistilor care calculau doar 10.25 miliarde la nivelul vanzarilor si profituri de 43 centi per actiune. Este probabil ca rezultatele sa alimenteze optimismul investitorilor, la inceputul unui sezon de raportari deosebit de important pentru Statele Unite dar si pentru economia globala.

Paul Otellini, director executiv al companiei, a declarat ca Intel este in avans fata de refacerea economica globala din cauza unei modificari fundamentale inspre lucrul pe Internet. Aceasta include companii care gazduiesc aplicatii si servicii in "nori" de date de centre distantate intre ele, unde cipurile pentru servere au avut vanzari in crestere cu 170 procente, in urma cu un an.

"Pe masura ce traficul pe Internet continua sa creasca cu repeziciune, structura de tip nor (cloud) evolueaza accelerat, astfel incat sa pastreze ritmul", a declarat Otellini.

Compania se asteapta la o a doua jumatate a anului "robusta" si "sezoniera", cu vanzari de aproximativ 11.6 miliarde de dolari in trimestrul curent - peste prognozele analistilor de 10.9 miliarde dolari. Cheltuieli anuntate in valoare de 400 milioane dolari sunt menite sa aduca pe piata urmatoarea generatie de procesoare Intel.

Potrivit Intel, companiile au fost in proces de reducere a numarului de servere, inlocuindu-le cu componente hardware mult mai puternice si cu un consum optimizat, reducand in felul acesta cheltuielile cu electricitatea.

"Profitul pe investitii pe care il ofera noul nostru server este deosebit de competitiv si este un motiv important pentru cererea puternica la care ne asteptam", a aratat Otellini.

Companiile, inclusiv afacerile mici, isi inlocuiesc computerele intr-un ritm alert, arata Intel. Toate pietele din lume au performat peste media sezoniera.

Pe de alta parte, netbook-urile au avut la randul lor parte de succes. Dupa o corectie a inventarelor in primul trimestru, care a determinat speculatii legate de competitivitatea acestui tip de computer, Intel a raportat ca vanzarile sale la procesorul Atom au crescut cu 16 procente in cel de-al doilea trimestru.

Otellini a declarat ca se asteapta ca aproximativ 40 milioane de netbook-uri sa fie livrate anul acesta si a fost de acord cu prognoza conform careia numarul calculatoarelor va creste, per ansamblu, cu 20 de procente. Vanzarile au fost conduse de catre achizitiile cumparatorilor finali, in special achizitii de netbook-uri, in trimestrul anterior, insa in ultimul trimestru vanzarile catre companii si-au revenit considerabil.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#raportari financiare, #raportari Intel, #vanzari computere, #criza SUA , #stiri Intel