Avertisment înspăimântător pentru omenire: O tehnologie avansată va ucide mulți oameni în 2 ani VIDEO

Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 02:22
18237 citiri
Avertisment înspăimântător pentru omenire: O tehnologie avansată va ucide mulți oameni în 2 ani VIDEO
Inteligența artificială va ucide mulți oameni în 2 ani, susține un expert britanic FOTO: Fox

Noile tehnologii avansează într-un ritm exponențial în întreaga lume, iar oamenii de rând nu pot ține pasul cu descoperirile și programele dezvoltate de către specialiștii în domeniu. Acum, un expert britanic, consilier al prim-ministrului Rishi Sunak, avertizează omenirea că inteligența artificială ar putea ”ucide mulți oameni” în doi ani de zile.

Matt Clifford a declarat într-un interviu pentru Talk TV din Marea Britanie, că ”riscurile pe termen scurt sunt de fapt destul de înfricoșătoare”, potrivit Independent.

Inteligența artificială (IA) ar putea deveni suficient de puternică pentru a „ucide mulți oameni” în doar doi ani, potrivit consilierului lui Rishi Sunak pentru tehnologie.

Putin rămâne fără multe opțiuni. Marea Britanie face o mutare îndrăzneață și ia fața Americii

Matt Clifford a spus că riscurile pe termen scurt sunt „destul de înfricoșătoare”, IA având potențialul de a crea arme cibernetice și biologice care ar putea provoca multe decese.

Aceste declarații vin în momentul în care premierul britanic, Rishi Sunak se îndreaptă spre Statele Unite, unde vrea să încerce să-l convingă pe președintele Joe Biden de „planul său măreț” ca Regatul Unit să fie în centrul reglementării internaționale privind IA.

Premierul dorește ca Marea Britanie să găzduiască un organ de supraveghere pentru IA similar cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică și va propune, de asemenea, un nou organism internațional de cercetare.

Consilierul prim-ministrului britanic a spus că, dacă producătorii de inteligență artificială nu sunt reglementați la scară globală, atunci ar putea exista sisteme „foarte puternice” pe care oamenii ar putea lupta să le controleze.

Un profesor de la Stanford anunță victoria Ucrainei: Cum va fi învinsă o putere nucleară

Intervenția domnului Clifford vine după ce o scrisoare susținută de zeci de experți de top – inclusiv mulți dintre pionierii inteligenței artificiale – a avertizat că riscurile tehnologiei ar trebui tratate cu aceeași urgență ca și pandemiile sau războiul nuclear.

Șefii seniori de la Google DeepMind și Anthropic au semnat scrisoarea împreună cu așa-numitul „naș al inteligenței artificiale”, Geoffrey Hinton.

Clifford îl consiliază pe premierul britanic Rishi Sunak cu privire la dezvoltarea unui grup de lucru guvernamental care analizează modele de limbaj AI, cum ar fi ChatGPT și Google Bard, și este, de asemenea, președinte al Agenției de Cercetare și Invenție Avansată (Aria).

El a declarat pentru TalkTV: „Riscurile pe termen scurt sunt de fapt destul de înfricoșătoare. Puteți folosi IA astăzi pentru a crea noi rețete pentru arme bio sau pentru a lansa atacuri cibernetice la scară largă. Acestea sunt lucruri rele.”

Consilierul a adăugat: „Tipul de risc existențial despre care cred că vorbeau autorii scrisorilor este... despre ceea ce se întâmplă odată ce creăm efectiv o nouă specie, o inteligență care este mai puternică decât oamenii.”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială în software-ul său de editare video, Premiere Pro, marcând un pas important în simplificarea și eficientizarea...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#inteligenta artificiala, #inteligenta artificiala pericole, #inteligenta artificiala viitor, #inteligenta artificiala razboi , #stiri externe