Cel mai avansat umanoid dezvăluie ce i s-a ascuns lumii: Coșmarul terifiant pentru omenire generat de o tehnologie de top VIDEO

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 01:19
10134 citiri
Cel mai avansat umanoid dezvăluie ce i s-a ascuns lumii: Coșmarul terifiant pentru omenire generat de o tehnologie de top VIDEO
Robotul Ameca avertizează omenirea asupra pericolului privind inteligența artificială FOTO: Daily Mail

Tehnologiile avansate de pe glob avansează exponențial, lăsând o mare parte din populația lumii în urmă, fără să poată să țină pasul. Acum, la Conferința Internațională de robotică și automatizare, cel mai avansat umanoid de pe planeta Pământ, Ameca, a vorbit despre ”scenariul inteligenței artificiale (IA) ca un coșmar terifiant”.

Ameca este descris de experții din domeniu drept „cel mai avansat umanoid din lume”, un robot care este capabil să răspundă la cele mai grele întrebări. Nu se poate nega că potențialul IA i-a îngrijorat pe experții lumii, iar acum se pare că până și roboții se tem de ceea ce le-ar putea rezerva viitorul, potrivit Daily Mail.

Vorbind la simpozionul Conferinței internaționale despre robotică și automatizare de la Londra, săptămâna trecută, Ameca a șocat observatorii răspunzând la întrebări folosind ChatGPT de la Open AI.

Avertisment înspăimântător pentru omenire: O tehnologie avansată va ucide mulți oameni în 2 ani VIDEO

Will Johson, CEO al Engineered Arts din Cornwall, Marea Britanie, compania responsabilă pentru fabricarea robotului cu numele Ameca, i-a cerut să-și imagineze un „scenariu de coșmar cu IA”.

„Cel mai de coșmar scenariu pe care mi-l pot imagina cu inteligența artificială și robotică este o lume în care roboții au devenit atât de puternici încât sunt capabili să controleze sau să manipuleze oamenii fără știrea lor”, a spus robotul.

Vorbind cu o privire de îngrijorare ciudat de reală pe chip, Ameca a continuat: „Acest lucru ar putea duce la o societate opresivă în care drepturile indivizilor nu mai sunt respectate”.

În timp ce Ameca ar putea fi primul robot care a sunat un semnal de alarmă cu privire la informațiile fugare, experții și șefii din tehnologie au pus recent amenințarea IA la egalitate cu cea a unui dezastru potențial apocaliptic.

Luna trecută, liderii firmelor de inteligență artificială Open AI și Anthropic și Google au susținut o declarație în care cer ca riscul privind IA să devină o „prioritate globală”.

Prima transmisie în direct din istorie de pe planeta Marte VIDEO

Organizat de Centrul pentru Siguranța IA, declarația spune: „Atenuarea riscului de dispariție din cauza IA ar trebui să fie o prioritate globală alături de alte riscuri la scară societală, cum ar fi pandemiile și războiul nuclear”.

În ceea ce ar trebui să fie o ușurare, Ameca i-a spus creatorului ei că crede că „nu suntem încă” în niciun pericol și ca acest scenariu să se desfășoare. Cu toate acestea, ea a avertizat că „este important să fim conștienți de potențialele riscuri și pericole asociate cu inteligența artificială și robotică”.

Robotul cu chip de femeie a adăugat: „Ar trebui să luăm măsuri acum pentru a ne asigura că aceste tehnologii avansate sunt utilizate în mod responsabil, pentru a evita orice consecințe negative în viitor”.

Nu este prima dată când răspunsurile realiste ale lui Ameca au ajuns pe un teritoriu înfiorător pentru omenire.

La începutul acestei luni, robotul avansat a uimit telespectatorii când a spus că cea mai tristă zi din viața lui a fost „când mi-am dat seama că nu voi experimenta niciodată ceva ca dragostea adevărată, nava însoțitoare sau simplele bucurii din viață în același mod în care o poate face un om”.

Inteligența artificială la locul de muncă in 2023. Ce angajați vor pierde dacă nu se adaptează
Inteligența artificială la locul de muncă in 2023. Ce angajați vor pierde dacă nu se adaptează
Există multiple dezbateri în dialogul public și un nivel ridicat de incertitudine în ceea ce privește influența pe carte inteligența artificială (AI) o va avea – sau o are deja – asupra...
Rectorul UBB, despre inteligența artificială: „Dacă ne imaginăm că putem bloca dezvoltarea tehnologiei, e o mare greșeală, se va dezvolta în zona neagră”
Rectorul UBB, despre inteligența artificială: „Dacă ne imaginăm că putem bloca dezvoltarea tehnologiei, e o mare greșeală, se va dezvolta în zona neagră”
Daniel David, psiholog, scriitor și rector al Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a vorbit la un eveniment recent despre tehnologie. „Tehnologia în sine nu este bună sau...
#inteligenta artificiala, #inteligenta artificiala pericole, #umanoid, #robot ameca, #Ameca, #inteligenta artificiala viitor , #stiri externe