Joburile care ar putea să dispară odată cu avansul inteligenţei artificiale. Cele patru meserii cu care nu ai cum să dai greş în viitor

Duminica, 21 Aprilie 2024, ora 21:05
12636 citiri
Joburile care ar putea să dispară odată cu avansul inteligenţei artificiale. Cele patru meserii cu care nu ai cum să dai greş în viitor
Angajată la birou FOTO Pixabay

Avansul pe care l-a luat inteligenţa artificială în ultima perioadă îi face pe mulţi să se gândească dacă este un ajutor sau o piedică. S-a tot vorbit şi despre dispariţia unor joburi şi înlocuirea oamenilor cu softuri pe bază de inteligenţă artificială.

Specialistul în resurse umane Sorina Faier a vorbit într-un interviu pentru Ziare.com despre pericolul pe care îl presupune dezvoltarea inteligenţei artificiale asupra angajaţilor.

”Inteligenţa artificială a devenit o parte integrantă a multor companii din întreagă lume, oferind beneficii în ceea ce privește eficientă operațională, automatizarea proceselor și îmbunătățirea productivității. Cu toate acestea, pe lângă avantajele pe care le aduce, IA poate avea și efecte negative asupra angajaților și companiilor, în special în ceea ce privește pierderea locurilor de muncă.

În primul rând, AI poate duce la dislocarea angajaților care desfășoară activități repetitive și rutiniere. Odată ce aceste sarcini sunt preluate de sistemele bazate pe AI, companiile pot decide să reducă numărul de angajați în departamentele respective sau să realocate aceștia către alte posturi. Aceasta poate duce la pierderea locurilor de muncă pentru mulți oameni care depind de aceste task-uri pentru venitul lor lunar.

Pe lângă dislocare, AI poate duce și la creșterea inegalității economice între angajați. Cele mai multe poziții care sunt supuse automatizării prin intermediul AI sunt cele care necesită doar cunoștințe de baza și abilități repetitive, cum ar fi lucru de linie de asamblare sau procesare a datelor. Astfel, persoanele care dețin astfel de job-uri pot fi mai predispuse să piardă locurile de muncă în favoarea sistemelor AI. În același timp, pozițiile care implică o creativitate ridicată, gândire critică sau capacitatea de a lua decizii strategice pot fi mai puțin afectate de automatizare. Acest lucru poate contribui la creșterea inegalității în cadrul unei companii, deoarece angajații cu skill-uri mai avansate pot primi mai multe oportunități și beneficii decât cei cu skill-uri mai simple”, a declarat Sorina Faier.

Specialistul în resurse umane este de părere că angajaţii se tem de aceste softuri.

”Un alt aspect negativ al utilizării IA în companii este impactul asupra mediului de muncă și a satisfacției angajaților. Când angajații sunt conștienți că anumite task-uri sunt automatizate, acest lucru poate duce la sentimente de insecuritate și lipsa de încredere în propriile abilități. De asemenea, interacțiunea om-mașină poate duce la scăderea satisfacției angajaților, deoarece poate afecta relațiile dintre colegi și nivelul de susținere din partea conducerii.

Mai mult, utilizarea AI în companii poate avea consecințe negative asupra eticii și confidențialității datelor.

Sistemele AI pot fi vulnerabile la erori și manipulare, ceea ce poate pune în pericol confidențialitatea și securitatea informațiilor sensibile ale companiei și ale angajaților. De asemenea, deciziile luate de sistemele AI pot fi influențate de bias-urile implementate în algoritmii lor, ceea ce poate duce la discriminarea împotriva anumitor grupuri de angajați sau clienți.

Creșterea numărului de locuri de muncă automate poate duce la creșterea șomajului și la scăderea nivelului de trăi al multor persoane. Pe lângă asta, poate există un impact negativ asupra integrării sociale a indivizilor care rămân fără locuri de muncă și care se simt marginalizați de societate”, a adăugat expertul.

Sunt însă şi meserii care ar putea să apară odată cu evoluţia inteligenţei artificiale.

„Pe de altă parte vor apărea noi meserii pentru a supraveghea și controla AI. Domeniul în care s-ar putea dezvoltă noi meserii este cel al eticii digitale. Cu cât AI devine tot mai sofisticată și influențează tot mai multe aspecte ale vieții noastre, se pune din ce în ce mai mult accent pe întrebări etice legate de utilizarea acesteia. O meserie în acest domeniu ar putea fi cea de etică digitală, care să analizeze și să evalueze impactul etic al deciziilor luate de sistemele de inteligență artificială. Acești specialiști ar putea ajută la dezvoltarea unor standarde etice și reguli pentru utilizarea AI în diferite domenii, asigurându-se că această este folosită în mod responsabil și în beneficiul societății.

Un alt domeniu care ar putea beneficia de apariția unor noi meserii este cel al securității cibernetice. Cu creșterea utilizării inteligenței artificiale în diverse aplicații și sisteme, crește și riscul de atacuri cibernetice și de utilizare neautorizată a acestor tehnologii. Astfel, ar putea apărea noi meserii în domeniul securității cibernetice specializate în protejarea și gestionarea sistemelor de inteligență artificială. Acești profesioniști ar putea dezvoltă soluții de securitate avansate pentru a preveni atacuri cibernetice și a asigura integritatea și confidențialitatea datelor utilizate de sistemele de AI.

În plus, o altă meserie care ar putea fi necesară pentru a controla inteligența artificială este cea de specialist în reglementare și conformitate. Odată cu utilizarea tot mai extinsă a IA în diverse domenii, devine crucial să se stabilească reglementări și standarde clare pentru utilizarea acestei tehnologii. Specialiștii în reglementare și conformitate ar putea lucra cu autoritățile și organizațiile pentru a elabora și implementa legi și regulamente care să protejeze interesele și drepturile utilizatorilor și să asigure că IA este utilizată în mod transparent și responsabil”, a spus Sorina Faier.

Deşi softurile de AI se folosesc pentru comunicare, şi în acest domeniu ar putea fi revoluţionate locurile de muncă.

”De asemenea, un alt domeniu în care ar putea apărea noi meserii pentru a controla inteligența artificială este cel al comunicării și relațiilor publice. În contextul utilizării crescânde a AI, este esențial că organizațiile și companiile să comunice în mod eficient și transparent despre modul în care folosesc această tehnologie. Specialiștii în comunicare și relații publice ar putea ajută la gestionarea imaginii și reputației organizațiilor în contextul utilizării inteligenței artificiale, asigurându-se că acestea comunică corect și coerent despre obiectivele și impactul utilizării AI”, a adăugat Sorina Faier.

Alte implicaţii ale inteligenţei artificiale asupra angajaţilor

Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în curând, pe inteligenţa artificială (AI) pentru a îl identifica pe următorul salariat care ar putea părăsi compania pentru care lucrează, informează AFP.

Un astfel de program informatic a fost dezvoltat de cercetători din Japonia pentru a ajuta firmele să ofere un sprijin specific colaboratorilor lor, cu scopul de a-i descuraja să demisioneze.

Datele angajaţilor, de la prezenţa lor la locul de muncă şi până la informaţii personale, precum vârsta şi sexul, sunt analizate de noul sistem informatic creat de un profesor de la Universitatea Tokyo City cu ajutorul unui start-up local.

Programul analizează, de asemenea, datele asociate foştilor angajaţi care au părăsit compania.

Pornind de la toate aceste date, noul software prezice, în procente, rata de demisie pentru noii angajaţi, a explicat profesorul Naruhito Shiratori.

”Suntem în faza de testare a acestui instrument AI în mai multe companii, creând un model pentru fiecare dintre ele”, a adăugat cercetătorul nipon.

Patronii ar putea utiliza rezultatele furnizate de noul program pentru "a-i sugera salariatului cu risc sporit (de demisie - n.red.) - fără să îi arate rezultatele brute, care ar putea să îl şocheze - că firma este pregătită să îi ofere sprijin, întrucât AI prevede că el ar putea să se confrunte cu anumite dificultăţi”, a mai spus Naruhito Shriatori.

Pentru dezvoltarea noului program informatic, cercetătorii s-au bazat pe un studiu anterior care utiliza AI pentru a prezice tipologia studenţilor din universităţi care sunt susceptibili să renunţe la studii.

Companiile japoneze angajează în mod tradiţional tineri absolvenţi în aceeaşi perioadă în fiecare an, în luna aprilie.

Însă aproximativ 10% dintre noii angajaţi îşi părăsesc locul de muncă în primul an de activitate şi aproximativ 30% în primii trei ani după angajare, potrivit datelor guvernamentale.

Companiile japoneze încearcă tot mai mult să ofere sprijin tinerilor lor salariaţi, pe fondul declinului demografic accelerat în arhipelagul nipon, care creează penurii de forţă de muncă în numeroase sectoare de activitate.

Quarterly Report - Editia 4

Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă: "Dacă computerul și roboții pot face totul mai bine decât tine, viața ta are sens?"
Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă: "Dacă computerul și roboții pot face totul mai bine decât tine, viața ta are sens?"
Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă și că nu este neapărat un lucru rău. „Probabil niciunul dintre noi nu va avea un loc de muncă,” a spus...
Prima lege pentru reglementarea inteligenţei artificiale. Impune restricţii severe asupra sistemelor AI generative și interzice mai multe aplicații
Prima lege pentru reglementarea inteligenţei artificiale. Impune restricţii severe asupra sistemelor AI generative și interzice mai multe aplicații
Statele membre ale Uniunii Europene şi-au dat marţi acordul final asupra primei legi majore din lume pentru reglementarea inteligenţei artificiale, în timp ce instituţiile din întreaga lume...
#inteligenta artificiala, #joburile viitorului, #ai, #locuri de munca , #stiri sociale