Forumul de la Davos. Șeful Microsoft spune că „pare să existe un consens global” referitor la inteligența artificială

Miercuri, 17 Ianuarie 2024, ora 08:14
28144 citiri
Forumul de la Davos. Șeful Microsoft spune că „pare să existe un consens global” referitor la inteligența artificială
Liderii lumii par a ajunge la un consens în privința inteligenței artificiale FOTO: capex.com

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a declarat marţi că vede că apare un consens global în ceea ce priveşte inteligenţa artificială şi că, deşi abordările de reglementare ale tehnologiei pot diferi de la o jurisdicţie la alta, ţările vorbesc despre AI într-un mod similar, transmite CNBC.

Vorbind la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, Nadella a spus că simte că este nevoie de o coordonare globală în ceea ce priveşte inteligenţa artificială şi de a conveni asupra unui set de standarde şi limite adecvate pentru tehnologie.

„Cred că [o abordare de reglementare globală a inteligenţei artificiale este] foarte de dorit, deoarece cred că suntem acum în acest moment în care acestea sunt provocări globale care necesită norme globale şi standarde globale”, a spus Nadella, vorbind cu preşedintele WEF, Klaus Schwab.

„În caz contrar, va fi foarte greu de reţinut, greu de aplicat şi greu de mutat sincer acul chiar şi pentru unele dintre cercetările de bază care sunt necesare. Dar acestea spuse, trebuie să spun, că pare să existe un consens larg care apare”, a adăugat Nadella.

Microsoft este un jucător important în cursa dintre marile companii de tehnologie din SUA către AI. Gigantul tehnologic din Redmond, Washington, a investit miliarde de dolari în OpenAI, firma din spatele popularului chatbot AI ChatGPT.

Compania a investit pentru prima dată în OpenAI în 2019, contribuind cu 1 miliard de dolari în numerar. Compania a investit ulterior încă 10 miliarde de dolari în OpenAI, investiţia sa totală până în prezent crescând la 13 miliarde de dolari.

Microsoft a integrat, de asemenea, într-o anumită măsură tehnologie OpenAI în produsele sale Office, Bing şi Windows şi oferă OpenAI propriile instrumente de cloud computing Azure.

Ţările au făcut presiuni pentru un consens cu privire la regulile care guvernează AI, ca răspuns la îngrijorările că tehnologia ar putea lăsa milioane de oameni fără muncă şi că poate perturba alegerile, printre altele.

Anul trecut, la un summit privind siguranţa AI din Regatul Unit, liderii mondiali au convenit asupra unei declaraţii de referinţă pentru a se reuni asupra standardelor şi cadrelor globale pentru dezvoltarea în siguranţă a AI.

Noua actualizare Windows blochează sistemul de operare. Cum poate fi rezolvată problema
Noua actualizare Windows blochează sistemul de operare. Cum poate fi rezolvată problema
Microsoft a lansat recent o actualizare pentru Windows 11, denumită KB5041872, care a cauzat probleme majore utilizatorilor. Actualizarea se blochează în timpul procesului de descărcare la 8%...
Apple Intelligence nu va fi disponibil din prima zi pe iPhone 16. Cum puteți testa, însă, funcțiile AI în beta
Apple Intelligence nu va fi disponibil din prima zi pe iPhone 16. Cum puteți testa, însă, funcțiile AI în beta
Lansarea iPhone 16 a adus câteva surprize, dar și o mare dezamăgire: Apple Intelligence, sistemul avansat de inteligență artificială dezvoltat de companie, nu va fi disponibil oficial din...
#inteligenta artificiala, #Davos, #Microsoft , #inteligenta artificiala
  1. Ambițiile energetice ale României. Planul pe următorii cinci ani prevede o reducere drastică a emisiilor
  2. România, a patra cea mai slabă evoluție din UE în industrie – TradeVille
  3. De la ce dată devine obligatorie reciclarea hainelor vechi. Populația va trebui să colecteze separat deșeurile textile
  4. Investițiile imobiliare românești în Europa: Ce ține piața pe loc de la extindere în afara granițelor. „Nu simțim la fel de mult dorința de a pleca peste hotare”
  5. Noile reguli pentru pensionarea anticipată: ce privilegii au pierdut și ce au câștigat românii începând cu luna septembrie
  6. România a avut cele mai mari creșteri ale salariului brut din UE în al doilea trimestru al anului. Cum arată clasamentul european
  7. Pericolul închiderii unei fabrici a scos mii de oamenii în stradă. "Vieţile noastre nu sunt linii de producţie"
  8. Se caută o firmă care să facă studiul de fezabilitate pentru noul pod peste Dunăre de la Giurgiu. Care este valoarea contractului și de unde vin banii
  9. Investiții majore pregătite de Familia Dedeman, în străinătate. Karina Pavăl: „Și companiile cu capital românesc pot investi și pot performa pe scena globală"
  10. Implicați și stresați. Cum arată viața la muncă a angajaților români față de restul europenilor SONDAJ