Un milionar român din Silicon Valley vede țara noastră ca viitor lider în domeniul inteligenței artificiale: "Este un moment crucial în istorie. Acesta este viitorul"

Duminica, 09 Februarie 2025, ora 14:02
2528 citiri
Un milionar român din Silicon Valley vede țara noastră ca viitor lider în domeniul inteligenței artificiale: "Este un moment crucial în istorie. Acesta este viitorul"
Milionarul român George Haber crede că România poate deveni lider în domeniul AI FOTO Facebook George Haber

Milionarul român George Haber, din Silicon Valley, semnalează că România trebuie să își alinieze programele educaționale în domeniul IT cu cerințele internaționale, pregătind astfel absolvenți care să fie cu adevărat specialiști în domeniu și să răspundă rapid cerințelor pieței de muncă.

Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, România ar putea deveni un jucător important pe scena internațională, având toate instrumentele necesare pentru a exersa un leadership în domeniul inteligenței artificiale.

„Este un moment crucial în istorie. Avem internet de mare viteză în România, avem creiere în România. Iar după părerea mea, trebuie să ne axăm pe un singur domeniu ca țară. Toți să ne concentrăm pe un domeniu pentru AI și acolo să excelăm. Acesta este viitorul cum îl văd eu. Aș spune că este o oportunitate o dată la 100 de ani, nu la 25 de ani, ca o țară să se concentreze ca să devină lider mondial în sănătate, agricultură – toate acestea sunt legate și AI poate să le îmbunătățească cu o ordine de mărime exponențială“, a afirmat George Haber, investitor în domeniul hi-tech și unul dintre cei mai cunoscuți români din Silicon Valley, în cadrul emisiunii ZF Live.

Declarațiile sale vin într-un context favorabil pentru România, care beneficiază de două avantaje strategice semnificative în competiția globală în domeniul tehnologic.

Pe de o parte, țara noastră are o tradiție deosebită în școala de matematică-informatică, care a produs sute de mii de specialiști de top, activând în marile companii de tehnologie ale lumii.

Pe de altă parte, România se poate mândri cu o infrastructură de internet de mare viteză, care facilitează dezvoltarea rapidă a industriei tehnologice. Aceste avantaje sunt esențiale pentru a sprijini dezvoltarea și implementarea tehnologiilor avansate, cum ar fi inteligența artificială (AI).

Haber subliniază că România are acum o oportunitate istorică de a se impune pe harta globală a tehnologiilor AI, odată cu democratizarea accesului la modelele performante de inteligență artificială, cum ar fi cele dezvoltate de compania chineză DeepSeek. Aceste realizări ar putea să permită țării să devină un lider mondial, concentrându-se pe un singur domeniu – AI – care poate revoluționa sectoare esențiale, precum sănătatea și agricultura.

Meta aduce AI-ul său în Europa, dar cu frâna trasă: funcții limitate și reguli stricte de confidențialitate
Meta aduce AI-ul său în Europa, dar cu frâna trasă: funcții limitate și reguli stricte de confidențialitate
După un an de la lansarea în Statele Unite, Meta își extinde în sfârșit instrumentul de inteligență artificială și în Uniunea Europeană. Dar europenii vor primi o versiune „cu...
Roboții Boston Dynamics pot înlocui muncitorii în fabrici mai repede decât crezi
Roboții Boston Dynamics pot înlocui muncitorii în fabrici mai repede decât crezi
Boston Dynamics, compania de robotică deținută de Hyundai, demonstrează din nou cât de rapid avansează tehnologia. Robotul său de top, Atlas, nu doar că execută mișcări imposibile pentru...
#inteligenta artificiala, #milionar roman, #Silicon Valley , #inteligenta artificiala
  1. ”Omul lui Trump” îngrozit după pierderi de 1.000 de miliarde dolari: ”Se simte ca Armagedonul”
  2. Meta aduce AI-ul său în Europa, dar cu frâna trasă: funcții limitate și reguli stricte de confidențialitate
  3. Samsung lansează One UI 7 pe 14 aprilie, dar Europa încă așteaptă: Ce aduce noua interfață și de ce întârzie actualizarea
  4. Probleme vechi revin pe noul Pixel 9a: Google păstrează piesa cu cele mai multe reclamații de pe Pixel 8
  5. Aplicația care îți blochează apelurile spam și mesajele nesolicitate. Cum funcționează și ce trebuie să faci
  6. YouTube nu mai stă la discuții. Mesaj clar: ori reclamele, ori abonamentul Premium!
  7. iPhone fără niciun port? Ce spune UE despre un viitor smartphone complet wireless
  8. Concurentul Shiba Inu, XYZVerse, se pregătește să atingă 1 dolar în 6 luni cu un mecanism puternic de ardere
  9. Windows blochează din greșeală un driver esențial. Ce aplicații sunt afectate
  10. Telegram sparge barierele. Un miliard de utilizatori activi și un șef în conflict cu autoritățile europene