Prima copertă de ziar concepută de inteligența artificială: "Este aici și face deja parte din viața noastră"

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 12:34
2966 citiri
Prima copertă de ziar concepută de inteligența artificială: "Este aici și face deja parte din viața noastră"
Prima pagină a publicației MARCA FOTO marca.com

Unul dintre cele mai prestigioase ziare sportive din lume a publicat prima pagină realizată de inteligența artificială.

Jurnaliștii MARCA au explicat într-un articol pașii care au fost urmați pentru a ajunge la varianta finală.

"Inteligența artificială este aici și face deja parte din viața noastră. A ajuns să revoluționeze modul de a crea, de a gândi și de a trăi în viitorul foarte apropiat.

Tocmai de aceea, coperta Marca de astăzi a fost creată folosind software-ul Midjourney, care împreună cu Dall-E 2 constituie unii dintre cei mai mari exponenți ai inteligenței artificiale în domeniul creativ și al generării de imagini. Și, într-adevăr, cel mai surprinzător dintre toate este ușurința extraordinară de a învăța să utilizați aceste programe.

Pentru ca programul Midjourney să facă ilustrația pentru coperta MARCA, a fost necesar doar să folosim limbajul pe care îl folosim în viața de zi cu zi.

Pe scurt, este vorba de a da instrucțiuni care încearcă să descrie și să delimiteze toate elementele care trebuie să apară în imaginea finală.

Ceea ce este probabil cel mai surprinzător este viteza cu care își oferă rezultatele utilizatorilor, deși dacă dorim să profităm la maximum de potențialul său, va fi nevoie de multe încercări și de o înțelegere perfectă a modalităților de a comunica și de a cere lucruri lui Midjourney.

Pentru a obține rezultatul optim pentru copertă, botul Midjourney a trebuit să fie rugat să ne furnizeze zeci de imagini. Cele alese pentru varianta finală au fost automat îmbunătățite de AI până când au atins nivelul de calitate de care aveam nevoie pentru a ilustra tema.

MARCA se angajează întotdeauna să fie în fruntea utilizării noilor tehnologii și de data aceasta dorim să ne alăturăm pentru a folosi tot potențialul său pentru a îmbunătăți comunicarea vizuală și conținutul pentru cititorii noștri", a anunțat publicația.

#inteligenta artificiala, #prima pagina, #marca, #publicatie sportiva, #Premiera , #stiri internationale
Comentarii
Poza milan
milan
rank 1
Bravo , poate asa scapam de asa zisi " jurnalisi"