Suno, AI-ul care generează muzică, obține o finanțare de 125 de milioane de dolari

Joi, 23 Mai 2024, ora 06:07
1105 citiri
Suno, AI-ul care generează muzică, obține o finanțare de 125 de milioane de dolari
FOTO: GSMArena

Suno, un model de inteligență artificială capabil să creeze rapid muzică, inclusiv voci și linii melodice, a primit o finanțare în valoare de 125 de milioane de dolari.

Practic, Suno le permite utilizatorilor să introducă fraze și cuvinte cheie pentru a genera piese muzicale care respectă specificațiile oferite. Această capacitate de a crea atât muzica, cât și vocile, este rar întâlnită în industrie, fiind realizată de puține companii, precum Google sau Udio.

„Am fondat Suno pentru a construi un viitor în care oricine poate face muzică,” a declarat CEO-ul și co-fondatorul companiei, Mikey Shulman. „Vrem să redescoperim bucuria de a ne juca și de a explora, așa cum o făceam în copilărie. Tehnologia este o unealtă care ne permite să creăm noi sunete, stiluri și artiști, realizând visele noastre muzicale.”

De unde provine finanțarea

Noua finanțare a Suno provine de la investitori importanți, inclusiv Lightspeed Venture Partners, Nat Friedman, Daniel Gross și Founder Collective. Printre consilierii companiei se numără muzicienii 3lau și Flosstradamus. Investiția va fi utilizată pentru accelerarea dezvoltării produsului și extinderea echipelor interne, conform declarațiilor lui Shulman.

Această finanțare vine într-un context în care inteligența artificială este privită cu scepticism în industria muzicală. Casele de discuri solicită reguli stricte pentru a se asigura că modelele AI nu utilizează vocile și stilurile artiștilor fără permisiune. Suno se confruntă și ea cu critici, deoarece nu a dezvăluit tipul de conținut folosit pentru antrenarea AI-ului său.

Luna trecută, peste 200 de artiști, inclusiv Billie Eilish, Nicki Minaj și Pearl Jam, au semnat o scrisoare deschisă adresată companiilor de AI, cerându-le să nu mai folosească muzica lor pentru antrenarea modelelor AI fără permisiune.

Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
Noua metodă se bazează pe detectarea ADN-ului tumoral în sânge și a demonstrat într-un studiu o sensibilitate fără precedent în ceea ce priveşte predicţia recurenţei bolii. Noua...
S-au copt pepenii mai devreme în Oltenia, dar producția e mai mică. Cu ce preț se vor vinde primele lubenițe românești
S-au copt pepenii mai devreme în Oltenia, dar producția e mai mică. Cu ce preț se vor vinde primele lubenițe românești
Pepenii românești sunt cultivați pe suprafețe din ce în ce mai mici, în județul Dolj cultura de pepeni verzi scăzând cu 400 de hectare în ultimii trei ani. Motivul principal este...
#inteligenta artificiala, #muzica, #productie , #inteligenta artificiala
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios top de profil european
  3. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  4. S-au ieftinit din nou carburanții. Prețuri mai mici atât la benzină, cât și la motorină
  5. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  6. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
  7. Furtul cablurilor de încărcare, încă un obstacol în calea popularității mașinilor electrice
  8. Portavionul special de pe care se pot lansa drone de orice tip se construiește în România
  9. 5 mituri comune despre întreținerea mașinilor. De ce ar putea fi costisitor să le crezi
  10. Primul tren modernizat de CFR ar putea circula toamna aceasta. Sorin Grindeanu: „Se poate mai repede și în condiții decente!”