Derby-ul saptamanii in Europa: Inter Milano - AC Milan

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 10:45
1195 citiri
Derby-ul saptamanii in Europa: Inter Milano - AC Milan

Cel mai important meci din Europa se va juca duminica pe San Siro incepand cu ora 20:45, in etapa a XII-a din Il Calcio, intre Inter Milano si AC Milan.

Rivalitatea istorica dintre cele doua cluburi concitadine isi are originile inca din 1908. A fost anul de nastere al clubului Internazionale cand un grup de suporteri s-au desprins din cei ce sustineau pe AC Milan, club fondat in 1899 de un grup de englezi la care s-au asociat cativa tineri entuziasti italieni.

De-a lungul celor peste o suta de ani de rivalitate, cele doua cluburi fanion s-au intalnit in 201 partide in toate competitiile din care 174 in Serie A. Bilantul intalnirilor dintre Inter-AC Milan este : total - 201 71 61 69 278-270 din care in campionat- 174 64 52 58 255-253.

Duminica cele doua formatii se vor afla fata in fata in urmatoarea postura:

Inter Milano este detinatoarea titlului de campioana a ultimelor cinci editii si castigatoare a Ligii Campionilor 2009/2010.

Sezonul de toamna nu a fost stralucit pentru echipa la care evolueaza si internationalul roman Cristian Chivu , aceasta alternand intre evolutii bune si altele mai putin reusite sub comanda noului antrenor, spaniolul Rafa Benitez. In campionat se afla pe locul patru dupa 11 etape cu urmatoarea linie de clasament: 11 5 5 2 13-6 20p.

AC Milan se afla pe o panta ascendenta dupa ce timp de cativa ani, in Serie A, a fost in umbra marii rivale traind in lumea frumoaselor amintiri. In campionat se afla inaintea etapei a XII- a pe primul loc avand cu trei puncte mai mult decat adversara sa de duminica si cu urmatoarea linie a clasamentului : 11 7 2 2 20-11 23p.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#AC Milan Inter, #derbi Milan Inter, #derbi Serie A , #AC Milan