Ziare.com

Benzinariile lui Ioan Niculae ar putea vinde cea mai ieftina benzina din Romania

Marti, 08 Mai 2012, ora 08:02

   

Benzinariile lui Ioan Niculae ar putea vinde cea mai ieftina benzina din Romania
Prima benzinarie a omului de afaceri Ioan Niculae a fost inaugurata, la intrarea in Zimnicea, aceasta urmand sa faca parte dintr-o retea de peste 80 de benzinarii, la nivel national.

Viitorul lant de benzinarii ar trebui sa utilizeze in viitor bioetanol din productie proprie. Majorarea procentului de bioetanol, prin lege, ar permite omului de afaceri vanzarea litrului de benzina cu circa 10%-15 mai putin decat restul pietei, scrie Capital.

"Sper ca noul guvern va alinia legislatia romaneasca la cea europeana si va permite majorarea procentului de bioetanol in concentratia de benzina si nu va mai accepta schimbari de legislatie peste noapte pentru a face jocuri de interese ale lui X si Y. In Ungaria, de exemplu, procentul de amestec permis este de 15%, nu se schimba legislatia peste noapte transformand procentul de minimum 5% in maximum 5%", spune Ioan Niculae precizand totodata ca in Uniunea Europeana procentul admis este de 10%, nu de maximum 5% cum este in Romania.

Conform legislatiei europene, pana in 2020 benzina va trebui sa contina un procent de 20% de bioetanol.

Ioan Niculae si Bunea Stancu, trimisi in judecata pentru finantarea lui Geoana in 2009

"Daca mi-ar fi permis sa vand benzina in amestec cu bioetanol as putea sa o vand la pompa cu un pret mai mic cu 10%-15% decat cel de pe piata", precizeaza Ioan Niculae.

Omul de afaceri precizeaza ca motoarele actuale ale masinilor permit utilizarea unui amestec de pana la 25% bioetanol fara a fi necesare modificari.

Bio Fuel Energy cauta o rafinarie cu care sa intre in parteneriat pentru a putea sa produca benzina contribuind cu bioetanol din productie proprie.

Capacitatea de productie a fabricii de bioetanol este de 96.000 de tone pe an, respectiv 290 tone pe zi, la un regim de functionare de 333 zile/an (8000 ore/an) in 3 schimburi pe zi, cu o cifra de afaceri de 115 milioane de lei in 2010. Bio Fuel Energy este cea mai mare fabrica de acest gen din Sud Estul Europei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4867 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cred ca tre' sa fii nebun...

...ca sa cumperi de la banditu' asta!
Cine stie ce-tzi da in loc de benzina!!

 

Bioetanol

Bioetanolul si etanolul se folosesc demult la masinile si motocicletele de curse. Problema e ca fiind produs nepetrolier nu mai plateste accize pe el. Si in felul asta statul pierde niste bani, OMV si Rompetrol nu mai pot controla piata cum vor ele.... si politicienii nu se mai imbogatesc pe spinarea noastra.

Acest om a furat pana nu a mai putut

pe vremea PSD-ului, nu de alta, dar eu nu inteleg cum un om poate avea atatea prorietati mai ales in judetul Teleorman.Acum o da in "legale".Daca USL va veni la putere, legislatia romaneasca o sa o depaseasca pe cea a UE si o sa fim singura tara cu un procent de 20% bioetanol inainte de 2020.Cam asa merg lucrurile in Romania


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor