Benzinariile lui Ioan Niculae ar putea vinde cea mai ieftina benzina din Romania

Marti, 08 Mai 2012, ora 08:02
6778 citiri
Benzinariile lui Ioan Niculae ar putea vinde cea mai ieftina benzina din Romania
Foto: Arhiva

Prima benzinarie a omului de afaceri Ioan Niculae a fost inaugurata, la intrarea in Zimnicea, aceasta urmand sa faca parte dintr-o retea de peste 80 de benzinarii, la nivel national.

Viitorul lant de benzinarii ar trebui sa utilizeze in viitor bioetanol din productie proprie. Majorarea procentului de bioetanol, prin lege, ar permite omului de afaceri vanzarea litrului de benzina cu circa 10%-15 mai putin decat restul pietei, scrie Capital.

"Sper ca noul guvern va alinia legislatia romaneasca la cea europeana si va permite majorarea procentului de bioetanol in concentratia de benzina si nu va mai accepta schimbari de legislatie peste noapte pentru a face jocuri de interese ale lui X si Y. In Ungaria, de exemplu, procentul de amestec permis este de 15%, nu se schimba legislatia peste noapte transformand procentul de minimum 5% in maximum 5%", spune Ioan Niculae precizand totodata ca in Uniunea Europeana procentul admis este de 10%, nu de maximum 5% cum este in Romania.

Conform legislatiei europene, pana in 2020 benzina va trebui sa contina un procent de 20% de bioetanol.

Ioan Niculae si Bunea Stancu, trimisi in judecata pentru finantarea lui Geoana in 2009

"Daca mi-ar fi permis sa vand benzina in amestec cu bioetanol as putea sa o vand la pompa cu un pret mai mic cu 10%-15% decat cel de pe piata", precizeaza Ioan Niculae.

Omul de afaceri precizeaza ca motoarele actuale ale masinilor permit utilizarea unui amestec de pana la 25% bioetanol fara a fi necesare modificari.

Bio Fuel Energy cauta o rafinarie cu care sa intre in parteneriat pentru a putea sa produca benzina contribuind cu bioetanol din productie proprie.

Capacitatea de productie a fabricii de bioetanol este de 96.000 de tone pe an, respectiv 290 tone pe zi, la un regim de functionare de 333 zile/an (8000 ore/an) in 3 schimburi pe zi, cu o cifra de afaceri de 115 milioane de lei in 2010. Bio Fuel Energy este cea mai mare fabrica de acest gen din Sud Estul Europei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#benzina ieftina Romania, #benzinarii Ioan Niculae, #Bio Fuel Energy benzinarii , #Ioan Niculae