Interagro: Ioan Niculae isi inchide combinatele

Marti, 09 Decembrie 2008, ora 22:31
3373 citiri
Interagro: Ioan Niculae isi inchide combinatele

Proprietarul grupului Interagro, Ioan Niculae, a anuntat ca este nevoit, din cauza crizei financiare, sa disponibilizeze de la 1 ianuarie 2009 peste 5.500 de persoane.

Ca urmare, sindicalistii din societatile care apartin grupului Interagro vor picheta, joi, timp de trei ore, prefecturile din Slobozia, Alexandria, Bacau, Piatra Neamt si Brasov, arata AmosNews.

"De la 1 ianuarie, peste 4.500 de oameni vor ramane fara loc de munca, asta pentru ca vom inchide cele sase societati din chimie pe care grupul le detine. La acestia se vor adauga inca 500 de disponibilizati din agricultura si alti 500 din diverse sectoare in care grupul activeaza", a declarat Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro.

Omul de afaceri a precizat ca sansele de a reveni asupra deciziei de a inchide societatile vizate sunt infime.

"Daca statul ar interveni cu masuri de finantare intr-un timp foarte scurt - maximum doua saptamani, ar exista posibilitatea sa aducem societatile la un nivel de plutire pentru o perioada de timp, interval in care mai sunt sanse pentru gasirea unor solutii viabile", a explicat Niculae.

Potrivit lui Dorel Dragan, vicepresedintele sindicatului Cartel Alfa, filiala Brasov, concedierile din industria chimica vor genera la nivel national 10.000 de someri, iar la nivelul judetului Brasov circa 1.000 de someri.

Grupul Interagro, al omului de afaceri Ioan Niculae, detine combinatele de ingrasaminte chimice Viromet Victoria, Nitroporos Fagaras, Sofert Bacau, Azochim Savinesti, Amonil Slobozia, Azomures Targu Mures si Donauchem Turnu Magurele.

#inchidere combinat, #Interagro Ioan Nicolae, #proteste sindicalisti , #Ioan Niculae