Ziare.com

Ion Niculae devine "baiat destept" in energie?

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 17:26

   

Ion Niculae devine "baiat destept" in energie?
Actionarii companiei Viromet Victoria au aprobat asocierea acesteia cu mai multe companii detinute de omul de afaceri Ioan Niculae in cadrul unei societati de productie a energiei electrice si termice in sistem de cogenerare, denumita Energy Cogeneration Group.

Desi anuntase ca-si inchide toate combinatele chimice si investeste in agricultura si in imobiliare, omul de afaceri Ioan Niculae ar putea deveni unul dintre investitorii importanti in industria energetica a Romaniei.

Astfel, combinatele chimice Viromet, Amonil Slobozia, Amurco Bacau, Ga-Pro-Co Chemicals Savinesti, Donau Chem Turnu Magurele si Rafinaria Astra Romana vor detine fiecare cate 15% din capitalul social al noii firme, iar grupul Interagro va avea un pachet de 10% din actiuni, relateaza Buna Ziua Brasov.

Energy Cogeneration Group va avea un capital social de 110.00 lei. Niculae controleaza grupul Interagro si combinatele de ingrasaminte chimice Viromet, Donau Chem, Amurco si Ga-Pro-Coprecum.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Amonil este detinut in proportie de 50,4% de doua firme offshore inregistrate in Insulele Belize, Zalois si Jovline, care detin 32,19%, respectiv 18,22% din capital. In actionariat se mai regaseste, cu 13,5%, firma Salink, inregistrata in Cipru, parte a grupului suedez East Capital, care administreaza mai multe fonduri de investitii.

Kreyton Limited, inregistrata in Insulele Virgine Britanice, detine 46,59% din capitalul Astra Romana, in timp ce firma cipriota Kalatse Investments Limited controleaza 41,66% din titluri, conform celor mai recente raportari.

De asemenea, actionarii Viromet Victoria au aprobat constituirea de garantii imobiliare in favoarea Romgaz Medias si a Transgaz Medias in vederea incheierii contractului de furnizare a gazelor naturale pe perioada 2009 - 2014 si de transport a gazelor naturale pe perioada 2009 - 2010, precum si pentru Conventiile de esalonare la plata incheiate cu cele doua companii.

Garantiile vor fi constituite de terenurile detinute de Viromet pe platformele chimice de la Fagaras si Bacau si gestionate de companiile Amurco si Nitroporos.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2086 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor