Ziare.com

InterAgro inchide doua combinate chimice si trimite angajatii in somaj

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 16:57

   

InterAgro inchide doua combinate chimice si trimite angajatii in somaj
Grupul InterAgro a decis sa inchida definitiv combinatul chimic Viromet din orasul Victoria, incepand cu 1 ianuarie 2011, si va opri furnizarea de gaze naturale catre NitroPoros SA de pe platforma industriala Fagaras, echivaland cu inchiderea acestui combinat.

Astfel, 90% dintre angajatii combinatului din Fagaras si 70% dintre cei ai Viromet SA vor intra in somaj definitiv.

"Oprirea activitatii in cele doua combinate chimice, de la inceputul anului 2011, reprezinta primul pas din inchiderea, in final, a patru dintre cele sase fabrici din industria chimica ce lucreaza pentru grupul InterAgro", se mentioneaza in comunicatul companiei.

Grupul InterAgro precizeaza ca a luat aceasta hotarare din cauza pierderilor majore determinate de noile politici in domeniul gazelor naturale promovate de autoritati.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

InterAgro sustine ca nu sunt prelungite prevederile legii 332/2009, prin care consumatorii, care indeplineau conditiile si se declarau intreruptibili in situatii de urgenta, puteau achizitiona gaze doar din productia interna, ceea ce presupunea ca, aproximativ 15-20% din consumul acestora sa nu mai fie asigurat de import.

Totodata, "responsabilii in domeniu" nu au fost de acord ca grupul InterAgro sa renunte la statutul de consumator intreruptibil.

Grupul a solicitat renuntarea la acest statut dupa ce nu a mai fost prelungita legea 332/2009, "care asigura, intr-o oarecare masura, acoperirea pierderilor cauzate de intreruperile in furnizarea gazelor, dirijate catre populatie in situatii de urgenta".

De asemenea, la 31 decembrie 2010 inceteaza acordarea discount-ului comercial aplicabil tuturor furnizorilor de gaze naturale. Grupul InterAgro sustine ca a atras atentia asupra problemelor generate de noile politici in domeniul gazelor naturale, insa "autoritatile nu au avut nicio reactie sau raspuns". Potrivit companiei, legea 332/2009 a fost considerata una dintre putinele masuri anticriza luate de Guvern, cu efecte care s-au observat imediat, atat la nivelul economiei, cat si in ceea ce priveste pastrarea locurilor de munca.

De asemenea, grupul InterAgro constata "lipsa oricarei strategii la nivelul economiei nationale cu referire la agricultura, domeniu prioritar in Programul de guvernare, principalul beneficiar al ingrasamintelor chimice".

InterAgro considera necesara aplicarea imediata a unor politici pentru sustinerea industriei chimice nationale, la fel ca in cazul industriei aluminiului si a celei metalurgice, in conditiile in care decizia macroeconomica la nivelul Uniunii Europene este de a sprijini productia nationala a statelor membre.

Potrivit InterAgro, acest lucru ar avea ca efect imediat protejarea celor peste 10.000 de locuri de munca din acest sector (situate preponderent in zone monoindustriale).

SC InterAgro SA proceseaza gaze in sase combinate chimice: Donau Chem Turnu Magurele, Chem Gaz Slobozia, GA-PRO-Co Piatra Neamt, Amurco Bacau, Viromet Victoria si NitroPoros SRL Fagaras. Grupul InterAgro este controlat de omul de afaceri Ioan Niculae.

Sursa: rNews

Articol citit de 2154 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"SC InterAgro SA proceseaza gaze in sase combinate chimice: Donau Chem Turnu Magurele, Chem Gaz Slobozia, GA-PRO-Co Piatra Neamt, Amurco Bacau, Viromet Victoria si NitroPoros SRL Fagaras. Grupul InterAgro este controlat de omul de afaceri Ioan Niculae. "

-continuarea fireasca ar fi: si vinde produsele obtinute din materie prima subventionata ,pe piata interna la ...pret mondial! Uite asa, ne-am trezit cu marele fabricant de ingrasaminte ieftine pe spatele poporului. Ca despre tehnologia si dotarea de la Amonil(sa zicem!), vai de mama ei. Nu a bagat gol/ Anul, un sfant din ce a luat "moaca" de la stat. Mars, jigo. di. e securista la rusi. Du-te impreuna cu prostanacul sa-ti deie Putin, putin la mou.ie, in loc de gaz ieftin!

 

Ion Niculae... un infractor periculos, sponsor PDL!

Ion Niculae ar trebui sa intre la puscarie la cate magarii ai facut. Era si timpul sa i se taie macaroana. CIC Bacau este locul unde s-a angajat sa rezolve problema scaparilor de amoniac(filtre) si sa acopere haldele de fosfoghips cu un strat gros de pamant pentru stabilizarea pulberilor. Nu a facut nimic momarlanul, dar nimic nimic! A luat CIC Bacau aproape gratis si nu a facut nimic din investitiile promise in contractul de vanzare-cumparare.
CIC-ul trebuie retrecut in patrimoniul statului, vandut unui investitor serios si daca nu se gaseste unul trebuie inchis in regim de urgenta. Este o bomba cu explozie intarziata care poate distruge tot ceea ce misca pe Bistrita, Siret si Dunare... Bacaul si tot ce e in aval de Bacau!

 

Alti oameni

ramasi fara loc de munca.Si ,dupa cite stiu,in cele doua orase asta era singura industrie.

 

pentru

Arcelor Mittal de ce se poate un oret redus?

Sponsor PDL!

Intreaba-o pe Udrea, pe Basescu si Videanu!

Trebuie create oportunitati oamenilor de afaceri care vor sa dezvolte sectoare industriale nepoluante.

Trebuie create oportunitati oamenilor de afaceri care vor sa dezvolte sectoare industriale nepoluante sau putin poluante.
Combinatele de ingrasaminte chimice au distrus mediul in Romania. Fara filtre pentru suspensii - pulberi, pentru gaze(amoniac), fara statii de filtrarea apelor reziduale, fara acoperirea haldelor de reziduuri chimice... asa au functionat si inca functioneaza majoritatea CIC-urilor din tara.
Haldele de fosfogips din Bacau spre exemplu sunt vizibile din... satelit, au modificat geografia in lunca Bistritei!!! Panza de apa freatica este compromisa pentru sute de ani...

eu propun sa le platesti TU,

salariul. Incetati cu apucaturi din vremea lui Ceasca!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor