Razie la interlopii din Prahova. Printre ei este și Rașpa, cel care și-a uitat pistolul într-un mall din București VIDEO UPDATE

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 15:22
4256 citiri
Razie la interlopii din Prahova. Printre ei este și Rașpa, cel care și-a uitat pistolul într-un mall din București VIDEO UPDATE
Percheziții la interlopii din Prahova FOTO captură video

Polițiștii au făcut mai multe percheziții miercuri dimineață, 2 februarie, la mai multe adrese din Ploiești. Printre cei vizați sunt doi interlopi celebrii care au legături cu rețele infracționale din Capitală.

UPDATE. În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat mai multe arme albe dar și un pistol neletal. ”Au fost ridicate mai multe telefoane mobile, un pistol neletal, 5 cuțite, 3 săbii, un baston electroșoc și alte obiecte folosite la activitatea infracțională.

În cadrul raziei, polițiștii au acționat în filtre rutiere, verificând astfel peste 80 de autovehicule, fiind legitimate și 96 de persoane”, a transmis Poliția.

”Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 6 ianuarie a.c., în urma unui conflict de pe o stradă din municipiul Ploiești, între mai multe persoane, un bărbat, de 46 de ani, ar fi fost agresat fizic de alți 4 bărbați și ar fi fost deposedat, prin violență, de o geantă, pe care o avea asupra sa”, se arată în comunicatul poliției.

”Polițiștii de investigații criminale, de ordine publică și rutieră din cadrul Poliției Municipiului Ploiești desfășoară o razie pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru combaterea faptelor ilegale în mai multe cartiere din municipiu”, a transmis IGPR.

Interlopii de la Ploiești apropiați ai clanului Ștoacă

Potrivit unor surse judiciare, printre cei vizați sunt Nicolae Gălățeanu zis Rașpa și Marcel Dobre zis Marcel Spoitoru. Cei doi ar avea legături cu clanul Ștoacă.

”În cadrul acțiunii, polițiștii Secției nr.2 de poliție Ploiești vor pune în executare 12 mandate de percheziție domiciliară, în vederea documentării activității infracționale a mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, tulburarea ordinii și liniștii publice și favorizarea infractorului.

Activitățile beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești”, a mai transmis Poliția.

Cine este Nicolae Gălățeanu, zis Rașpa

Interlopul Raşpa a fost arestat, în vara anului trecut, după ce şi-a uitat borseta într-un mall din Bucureşti. Polițiștii au descoperit în ea o armă letală și muniție.

Inițial nu a recunoscut că arma ar fi a lui însă după ce a fost pus în fața imaginilor de pe camerele de supraveghere nu a mai avut de ales.

”În data de 22 iunie 2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Politie a Municipiului București - Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au reținut un bărbat de 36 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în modalitatea deținerii și portului fară drept a unei arme letale.

În fapt, în ziua de 22.06.2021, în jurul orei 16.00, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a fost sesizat prin sistemul 112 de către un angajat din cadrul unui complex comercial cu privire la faptul că într-o cabina de proba a fost găsită o geantă în care se afla un pistol.

Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că arma este una de tip letal, un pistol cu glonț, iar în aceeași geantă se afla și un încărcător cu 8 cartușe”, a transmis Poliția Capitalei

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
#interlipul raspa calcat de mascati, #percheztitii mascati prahova, #talharii, #IPJ Prahova , #clan interlopi