Interlop notoriu urmărit internațional, capturat în Italia. Ce l-a dat de gol pe Iulian Boț, cunoscut sub numele de scenă ”Viscol”

Marti, 21 Martie 2023, ora 15:44
6395 citiri
Interlop notoriu urmărit internațional, capturat în Italia. Ce l-a dat de gol pe Iulian Boț, cunoscut sub numele de scenă ”Viscol”
Iulian Boț a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare FOTO captură video PROTV

Iulian Boț, cunoscut sub numele de ”Viscol”, condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală în dosarul fostului șef al IPJ Timiș, a fost prins în Italia.

”La data de 20 martie 2023, în urma schimbului de date şi informaţii cu autorităţile din Italia, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, urmărit internaţional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române. Pe numele acestuia, Curtea de Apel Timişoara a emis, la data de 13 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, cumpărare de influenţă şi constituire a unui grup infracţional organizat”, a transmis marţi, 21 martie, IPJ Timiş.

Autorităţile italiene urmează să iniţieze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării.

”Schimbul de date cu autorităţile italiene a fost efectuat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Timiş, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul SIRENE”, a mai precizat IPJ Timiş.

Iulian Boț, liderul unei cunoscute familii de romi din Lugoj, judeţul Timiş, a fost prins după ce a postat mai multe fotografii și video-uri pe Facebook.

Acesta a fost condamnat de ÎCCJ, în 13 martie 2023, într-un dosar în care a fost cercetat şi condamnat la închisoare cu executare şi fostul şef al IPJ Timiş Sorin Muntean.

Sorin Muntean a fost condamnat la patru ani si opt luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, suma pe care a primit-o fiind de 7.000 de euro pentru rezolvarea unui dosar de evaziune fiscală de 800.000 de euro. Cel care trebuia să ”uite” de anchetă era comisarul-şef Pavel Dumitru, pe atunci şeful Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Acesta a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar, cel care a dat mita, Iulian Boț, a fost condamnat pentru evaziune fiscală la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Un contabil al firmei pe care o avea Boț a fost şi el condamnat, tot la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Avocatul lui Bot, Marian Bâlc, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

#interlop roman, #iulian bot, #prins italia, #condamnare inchisoare, #sef IPJ Timis condamnat , #stiri juridice