”Liniuță” între interlopi încheiată cu o condamnare cu executare. Căutat de poliție, Bălănel a fugit de acasă

Autor: N.G.
Marti, 13 Septembrie 2022, ora 21:50
7917 citiri
”Liniuță” între interlopi încheiată cu o condamnare cu executare. Căutat de poliție, Bălănel a fugit de acasă
Interlopul condamnat participa la o ”liniuță” cu un alt șofer FOTO Arhivă Ziare.com

Un interlop Alba Iulia în vârstă de 33 de ani, cu condamnări penale în trecut, inclusiv cu executare, se va întoarce după gratii după ce a primit o nouă pedeapsă în regim de detenție.

UPDATE Polițiștii din Alba Iulia au pus în executare, marți, mandatul de arestare preventivă în ceea ce privește-l pe Bălănel. Conbdamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud pentru executarea pedepsei.

Textul inițial: Adrian B., zis Bălănel, a primit definitiv 3 ani și 3 luni de închisoare după ce a condus un autoturism pe drumurile publice sub influența alcoolului.

”Potrivit fişei de cazier judiciar a acestuia rezultă că a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii pentru infracţiunii extrem de grave, respectiv tentativă de omor, ameninţare, şantaj, proxenetism, ultima condamnare fiind de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani”, susține instanța de judecată.

Suspendarea pedepsei din 2016 a fost anulată, iar condamnarea a fost adăugată celei din noul dosar. Infracțiunea de conducere sub influența alcoolului a fost constatată în 5 aprilie 2018, iar sentința definitivă a fost pronunțată pe 12 septembrie 2022, la Curtea de Apel Alba Iulia. Polițiștii au mers la domiciliul acestuia pentru a pune în executare mandatul de arestare, dar nu a fost găsit. Urmează ca Bălănel să fie dat în urmărire națională și, probabil, internațională.

”Inculpatul a condus autoturismul marca BMW Seria 3 cu număr de înmatriculare (...) în timp ce avea o îmbibație alcoolică peste limita legală pe Bulevardul Horea din Alba Iulia, din direcția Hotel Cetate spre Calea Moților, cu viteză peste limita legală, nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, continuându-și deplasarea pe str. Calea Moților. La intersecția cu strada Detunata a efectuat virajul la stânga, nu a adaptat viteza și a intrat în coliziune cu gardul imobilului nr. 37 de pe strada Detunata, ulterior fugind de la locul accidentului”, astfel este descrisă pe scurt fapta acestuia. Interlopul era într-o întrecere cu o altă mașină, care însă nu a putut fi urmărită de polițiști.

Ajuns de un polițist, dar fără a fi imobilizat

În procesul verbal de constatare a infracțiunii flagrante, polițiștii au descris șoferul autoturismului implicat în eveniment, care după momentul impactului a coborât din autoturism și a început să fugă pe strada Tulnicului, ca fiind o persoană, de sex masculin, constituție atletică, cu înălțimea de aproximativ 1,85 metri, îmbrăcat în trening de culoare gri.

”Unul dintre martori (polițist – n.r.) a alergat în urma conducătorului autoturismului și a reușit să îl tragă de mâna spre el, moment în care i-a observat fizionomia, însă nu l-a putut imobiliza și legitima, acesta smucindu-se, și intrând în scara blocului MV3, situat pe bulevardul Revoluției 1989, a cărui ușă a fost deschisă de o persoana de sex feminin.

Martorul a precizat că în momentul în care a prins de mână respectiva persoană, i-a văzut clar toate particularitățile feței, iar după aproximativ 5 minute, persoana respectivă s-a întors la locul accidentului, însoțit de alte trei persoane. Imediat, martorul l-a recunoscut pe bărbatul respectiv ca fiind cel care a coborât de la volanul autoturismului BMW, autoturism pe care l-a urmărit și a procedat la identificarea acestuia”, se afirmă în hotărârea instanței de judecată.

Adrian B. era însoțit de un bărbat care a declarat că el ar fi condus autoturismul, iar după accident s-ar fi speriat și ar fi fugit. Agenții de politie au procedat la testarea cu aparatul etilotest a celor doi, rezultatul fiind 0,52 mg/l alcool în cazul lui B. A. și 0,00 mg/l în cazul celuilalt bărbat, inculpatul fiind dus ulterior la Spitalul Județean Alba Iulia în vederea recoltării de probe biologice. A rezultat o îmbibație de 1,10 g/l la prima probă și 0,95 g/l la a doua probă.

Acesta nu a recunoscut în niciun moment săvârșirea infracțiunii și și-a schimbat declarațiile de mai multe ori. Instanţa a mai reținut că deşi a fost condamnat la pedepse privative de libertate în trecut, acesta şi-a continuat activitatea infracţională, ”dând dovadă că măsurile aplicate nu l-au responsabilizat până în prezent şi nu au fost suficiente pentru ca inculpatul să conştientizeze gravitatea şi consecinţele faptelor sale”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cea mai mare coroană funerară din România, adusă la priveghiul lui Costel Corduneanu. Omagiu din partea unui interlop ”protejat” VIDEO
Cea mai mare coroană funerară din România, adusă la priveghiul lui Costel Corduneanu. Omagiu din partea unui interlop ”protejat” VIDEO
O coroană imensă de peste 3 metri, făcută din 500 de cale albe și roșii, dar și cu 200 de trandafiri a fost adusă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ce are loc în spațiul unui...
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
#interlop, #inchisoare, #Sofer, #alcool, #disparitie , #justitie