Coreea de Nord, despre propunerea Sudului de a declara în mod oficial sfârșitul războiului început din 1950: „O idee interesantă”
International / Coreea de Nord
Coreea de Nord a numit o propunere sud-coreeană pentru a declara încheierea oficială a Războiului din Coreea drept "o idee interesantă şi admirabilă" şi a semnalat disponibilitatea de a relua discuţiile cu unele condiţii prealabile, informează vineri DPA. "Declaraţia de terminare a războiului este o idee interesantă şi admirabilă prin aceea că ea însăşi este menită să pună capăt fizic stării instabile de încetare a focului rămase în Peninsula Coreea pentru o lungă perioadă de timp", a declarat Kim Yo Jong, director adjunct de departament al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Coreean, într-un comunicat difuzat vineri. Dar Kim, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a acuzat că "standardele duble, prejudecăţile şi politicile ostile", precum şi "actele antagonice" persistă din partea Coreii de Sud. Ea a spus că "atitudinile duble, prejudecăţile ilogice, relele obiceiuri" şi ...
Un oficial CIA din Viena a fost demis pentru că nu a luat în serios „sindromul Havana''
Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 09:47 - Un oficial CIA din Viena a fost demis pentru că nu a luat în serios „sindromul Havana''
International / CIA
Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) din SUA l-a demis pe şeful antenei sale din Viena pentru ceea ce s-a considerat a fi un răspuns inadecvat faţă de cazurile raportate privind misteriosul "sindrom Havana" în cadrul echipei sale şi la ambasadă, a relatat joi publicaţia Washington Post, citată de AFP şi Reuters. Zeci de cazuri, atât în rândul angajaţilor CIA, cât şi al...
Un miliard de dolari pentru scutul antirachetă israelian „Iron Dome", aprobat de Camera Reprezentanţilor din SUA: „A ajuta Israelul este vital”
Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 08:25 - Un miliard de dolari pentru scutul antirachetă israelian „Iron Dome", aprobat de Camera Reprezentanţilor din SUA: „A ajuta Israelul este vital”
International / Israel
Camera Reprezentanţilor SUA a aprobat joi cu o majoritate confortabilă un nou pachet de 1 miliard de dolari pentru a finanţa scutul antirachetă israelian "Iron Dome", după o controversă provocată la începutul acestei săptămâni prin retragerea sa bruscă de la un alt vot, notează AFP. Textul a fost aprobat cu 420 de voturi pentru, iar nouă au fost contra (opt democraţi şi un...
Un nou atac armat în Statele Unite. O persoană a murit și 12 au fost rănite: „Am găsit oameni care s-au ascuns în congelatoare”
Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 07:53 - Un nou atac armat în Statele Unite. O persoană a murit și 12 au fost rănite: „Am găsit oameni care s-au ascuns în congelatoare”
International / atac armat SUA
Un individ înarmat a deschis focul într-un supermarket din Tennessee, făcând un mort şi 12 răniţi înainte de a se sinucide, a anunţat joi poliţia din acest stat american, notează AFP. Autorităţile au fost alertate în legătură cu focuri de armă într-un supermarket Kroger din Collierville, un oraş de la periferia oraşului Memphis, la ora locală 13.30 (18.30 GMT)....
Conflictul diplomatic dintre Franța și SUA. Statele Unite recunosc că reconcilierea „va lua timp şi multă muncă”
Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 07:28 - Conflictul diplomatic dintre Franța și SUA. Statele Unite recunosc că reconcilierea „va lua timp şi multă muncă”
International / SUA
Statele Unite recunosc că reconcilierea cu Franţa, după criza submarinelor, "va lua timp" şi va necesita "acţiuni" din partea Washingtonului, a declarat joi şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, citat de AFP. "Recunoaştem că acest lucru va lua timp şi multă muncă şi se va traduce nu numai declaraţii, ci şi prin acţiuni", a spus el într-o conferinţă de presă, în...

Ziare.Com își propune să ofere cele mai importante și cele mai noi știri din fiecare sector al vieții publice: politică, business, sport, life show, știri despre personalitățile sau instituțiile cele mai mediatizate Secțiunea de față este dedicată știrilor din categoria: International.

Această zonă va concentra cele mai noi știri, evenimente din categoria - International, materiale multimedia și cât mai multe informații relevante categoriei - International.

Ziare.Com oferă cititorilor săi oportunitatea de a deveni jurnaliști colaboratori. Materiale jurnalistice, știri care pot fi incluse în categoria - International sau in celelalte categorii ale site-ului Ziare.Com, pot fi trimise la adresa colaboratori@ziare.com, iar pentru mai multe informații privind modalitățile de colaborare poate fi accesată și secțiunea Colaboratori Ziare.Com.

Va mulțumim pentru colaborare și așteptăm sugestiile și observațiile dvs.

 
Top stiri din Actualitate