11 septembrie 2001 Stenograma discutiilor dinaintea prabusirii avioanelor deturnate

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 11:12
4579 citiri
11 septembrie 2001 Stenograma discutiilor dinaintea prabusirii avioanelor deturnate

Autoritatile americane au desecretizat o mare parte din inregistrarile audio din timpul atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Intr-una din inregistrari, dintr-unul din cele doua avioane care au lovit turnurile gemene din New York, se poate auzi tot ce s-a intamplat inainte de lovirea cladirilor, inclusiv vocile a doi teroristi care intrasera in cabina pilotilor, relateaza CNN.

De asemenea, s-au facut publice si discutiile dintre controlorii de trafic aerian si oficiali militari, in momentul cand si-au dat seama ca este vorba de atacuri teroriste.

La ora 8.19 dimineata, o insotitoare de zbor, Betty Ong, din avionul care a lovit turnul din nord al World Trade Center, a sunat la birourile American Airlines de la sol, pentru a-i informa ca mai multe persoane au fost injunghiate, inclusiv pilotii si ca nu se mai poate ajunge la cabina pilotilor.

Cinci minute mai tarziu, se aude vocea unuia dintre teroristi, care le spune pasagerilor sa stea cuminti, sa nu faca miscari stupide deoarece s-ar putea rani si ca se vor intoarce la aeroport.

Imediat dupa aceea, un controlor de zbor din Boston a cerut ajutorul NORAD, cerand sa fie trimise niste avioane de vanatoare F-16 in zona, precizand ca nu este vorba de un exercitiu.

Specialistii de la NORAD si-au dat seama rapid ca exista avioane deturnate care se indreapta spre Washington si au cerut ca presedintele sa fie dus la adapost.

Un alt terorist este auzit spunandu-le pasagerilor sa ramana asezati deoarece are o bomba.

Dupa ce un al treilea avion s-a prabusit intr-un camp din statul Pennsylvania, iar un al patrulea peste Pentagon, mai multe avioane de lupta au fost dispuse in spatiul aerian din Washington, avand ordin de a dobori orice avion care nu raspunde la apelurile de la sol.

Puteti citi transcrierea intregii inregistrari audio pe Rutgers Law Review.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...