Memorial 9/11: Resturile unui avion prabusit, expuse public

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 20:14
2482 citiri
Memorial 9/11: Resturile unui avion prabusit, expuse public
Foto: Ppeso.com

La Muzeul National de Istorie al Americii se va deschide, duminica, o expozitie care va comemora evenimentele de la 11 septembrie 2001, cand zborul 93 al United Airlines s-a prabusit in Shanksville, un orasel aflat in statul american Pennsylvania. El a fost singurul dintre cele patru avioane deturnate care si-a ratat tinta.

Unul dintre cei trei curatori ai expozitiei a declarat ca materialul ramas din avion era stocat in containere de transport pe apa si ca ramasitele erau foarte mici ca dimensiuni. "Mirosea a fum de motor, a panza mucegaita, a hartie si a tot felul de alte lucruri inspaimantatoare", a declarat Peter Liebhold, pentru CNN.

Curatorii au avut la dispozitie o singura zi pentru a scotoci printre ramasitele avionului american. Leibhold povesteste ca oamenii au putut sa afle de soarta victimelor prin telefoanele mobile, atunci cand se aflau deja la bordul avionului ce avea sa se prabuseasca. El a fost impresionat de ceva ce crede a fi un "strigat disperat de ajutor".

"Am gasit acest buton mic si portocaliu, era spart si zgariat, dar este o imagine a unui om si a unui sentiment, un om care striga dupa ajutor", descrie Leibhold. Curatorul expozitiei spune ca legatura emotionala cu faptele il face sa distinga mai greu intre evenimente curente si ceea ce este de domeniul trecutului.

Monumentul ridicat in amintirea celor decedati in Pennsylvania a adus foarte multe critici. Tatal unuia dintre morti blameaza "Campul onoarei", pentru ca i se pare ca arata ca o semiluna musulmana indreptata spre Mecca, aflam din Newser.

Expozitia ce comemoreaza zece ani de la atentatele de la World Trade Center poarta numele "September 11: Remembrance and Reflections", iar obiectele expuse au fost colectate din New York, din sediul Pentagonului si de la locul prabusirii zborului 93 al United Airlines.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#atentate 11 septembrie, #atentate world trade center, #terorism, #atentate America , #11 septembrie 2001
Comentarii
Poza inca-sunt-om
inca-sunt-om
rank 5
Atat au mintit americanii,ca acum sau ingropat in propriile minciuni