Parada militara in Suhumi de "Ziua nationala" a Abhaziei

Marti, 30 Septembrie 2008, ora 22:13
6629 citiri
Parada militara in Suhumi de "Ziua nationala" a Abhaziei

Avioane militare au survolat Abhazia si sute de soldati au defilat marti in acest teritoriu separatist al Georgiei, pentru a marca celebrarile primei "Zile nationale" de la recunoasterea sa de catre Rusia, in august.

Sute de persoane au asistat la defilarea militarilor si a vehiculelor militare in capitala Suhumi, pentru celebrarea victoriei fortelor separatiste abhaze in fata armatei georgiene la inceputul anilor '90.

"In fiecare casa din intreaga republica se cinsteste memoria aparatorilor nostri, care, prin curajul si sangele lor, au obtinut libertatea si independenta Abhaziei", a spus ministrul Apararii, Mirab Kismaria, citat de AFP.

Aceasta celebrare anuala este prima de cand Moscova a recunoscut la 26 august independenta Abhaziei, ca si pe cea a Osetiei de Sud. Liderul rus Dmitri Medvedev a adresat felicitari Abhaziei, subliniind ca Moscova le va furniza "prietenilor abhazi maximum de ajutor in materie de securitate si dezvoltare economica", potrivit site-ului Kremlinului.

Recunoasterea Abhaziei de catre Rusia a intervenit dupa un razboi de cinci zile dintre Rusia si Georgia, in Osetia de Sud. Tbilisi a lansat o ofensiva militara pentru a incerca sa recapete controlul in aceasta regiune separatista, iar Moscova a replicat militar.

In afara de Rusia, doar Nicaragua a recunoscut pana acum Osetia de Sud si Abhazia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pe cine sună Meme Stoica primul dacă FCSB câștigă titlul. Ce zice el, aia facem!
Pe cine sună Meme Stoica primul dacă FCSB câștigă titlul. Ce zice el, aia facem!
FCSB este aproape de a câștiga titlul după mulți ani iar mai mulți jucători din echipă sunt în vizorul selecționerului Edi Iordănescu pentru Campionatul European din Germania....
Ce spune selecționerul României după eșecul cu campioana mondială și olimpică
Ce spune selecționerul României după eșecul cu campioana mondială și olimpică
Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Florentin Pera, a afirmat, după meciul amical cu selecţionata Franţei, pierdut cu scorul de 28-30, că formaţia sa a arătat...
#Abhazia, #parada, #militara, #Suhumi, #zi, #nationala , #Abhazia