Hitler era consumator de metamfetamina

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 00:12
7577 citiri
Hitler era consumator de metamfetamina
Foto: ravepad.com

In 2013, mai multe scrisori ale marelui scriitor german Heinrich Boll, castigator al Nobelului pentru literatura, pareau sa confirme ca trupele naziste luau metamfetamina pentru a reduce perioada de somn si pentru o motivatie mai mare in lupta, in ciuda condiilor grele de pe front.

Acum, noi cercetari au dovedit ca Adolf Hitler era el insusi un consumator regulat al acestui drog din clasa A, pretuit printre dependenti pentru starea de euforie pe care o provoaca, dar si temut pentru distrugerea starii mentale, scrie The Independent.

Potrivit unui dosar de 47 de pagini furnizat de serviciile de informatii americane, Fuhrerul era ipohondru si lua peste 74 de medicamente diferite, intre care si amfetamina.

Este foarte posibil ca Hitler sa fi luat acest drog inainte de ultima sa intalnire cu liderul fascist Mussolini in iulie 1943, in timpul careia el a vorbit continuu doua ore.

Cum facea sex dictatorul nazist Adolf Hitler

Hitler isi potolea durerile in ultimele sale zile de viata, in bunkerul in care a stat ascuns, cu 9 injectii dintr-un medicament numit Vitamultin, care, printre alte ingrediente, folosea si metamfetamina.

In acest dosar se sustine ca Hitler a devenit dependent de droguri dupa ce a cerut, la Berlin, sfatul unui anume doctor Morell, in 1936.

Initial, i s-a prescris medicamentul Mutaflor pentru ca el sa scape de durerile de stomac. Ulterior, a urmat Brom-Nervacit, un somnifer, Eukodal, un sedativ pe baza de morfina, medicamente pentru stimularea productiei de testosteron, stimulanti ca Coramine si Cardiazol, si Pervitin, un intaritor facut din metamfetamina sub forma cristalizata.

Dependenta sa de aceasta medicatie a devenit tot mai puternica si, pana la sfarsitul lui 1943, Hitler era dependent de un cocktail de sedative si stimulente care ii afectau starea mentala.

"Morell era un impostor si un vanzator de piei de closca. Nu ar fi trebuit sa i se dea voie sa practice medicina decat intr-o clinica veterinara", a declarat Bill Panagopoulos, un colectionar american care a descoperit dosarul.

"Unele dintre medicamente erau inofensive, altele nu chiar asa de inofensive, unele erau otrava de-a dreptul. Oare a dezvoltat o dependenta de aceste medicamente? Care dintre acestea provocau dependenta? As fi curios sa stiu ce efecte ar putea produce asupra unei persoane sanatoase o combinatie a acestor medicamente", se intreaba Panagopoulos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adolf Hitler droguri consumator amfetamina, #Hitler dependent droguri amfetamina, #Hitler dependent droguri dureri , #Adolf Hitler
Comentarii