Submarin nazist trecut prin Romania, descoperit dupa 77 de ani, in Marea Neagra

Vineri, 30 Aprilie 2021, ora 05:00
8260 citiri
Submarin nazist trecut prin Romania, descoperit dupa 77 de ani, in Marea Neagra
Submarin nazist FOTO: wikipedia

Ani de-a randul, flota de submarine a lui Hitler a reprezentat o forta teribila in marile lumii, distrugand navele de razboi ale Marii Britanii si Uniunii Sovietice. Acum, dupa 77 de ani, submarinul nazist tip U-23 care a trecut prin Romania a fost descoperit pe fundul Marii Negre, in largul coastei statiunii Kandira din Turcia.

Epava a fost gasita la o adancime de 36 de metri, iar ea va fi promovata de catre localnici pentru a atrage turistii, in special pe entuziastii de scufundari din intreaga lume, au declarat oficiali locali, citati de Daily Sabah.

U-23 a fost unul dintre submarinele lui Hitler trimise de Germania nazista in Marea Neagra, via Romania, pentru a lupta impotriva Uniunii Sovietice, in cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Pe masura ce inclestarea globala s-a apropiat de sfarsit, iar Germania nazista pierdea razboiul, el a fost abandonat si scufundat de catre propriul echipaj, pe 9 septembrie 1944, pentru a nu intra in mainile dusmanilor. El nu a mai primit permisiuunea de a trece prin stramtorile din Turcia, datorita neutralitatii acestei tari, din acea vreme.

Submarinul U-23 a avut lungimea de 42,70 metri si inaltimea de 8,60 metri si un deplasament de 279 de tone.

Scafandrii au descoperit nava pe fundul de nisip al Marii Negre, la aproximativ 4,8 kilometri de plaja statiunii Kandira, in regiunea Kocaeli, din Turcia. Toate partile submarinului, inclusiv armamentul si periscopul, au fost gasite intacte.

"Epava submarinului poate fi observata cu ajutorul scafandrilor profesionisti si va permite regiunii noastre sa se dezvolte in turism. Multi scafandri, in special din Germania, solicita sa vada nava. Dar solicitarile au ramas fara raspuns, deocamdata, datorita restrictiilor impuse de pandemie", a declarat primarul din Kandira, Adnan Turan, agentiei de stiri Anadolu.

Document secret. Armata Germană face planuri cum va hrăni mii de soldați americani în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO
Document secret. Armata Germană face planuri cum va hrăni mii de soldați americani în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO
Șefii armatei germane întocmesc planuri privind modul în care vor hrăni mii de soldați americani și le vor realimenta tancurile în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO, ca parte...
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
#submarin, #adolf hitler, #nazisti, #Al Doilea Razboi Mondial, #Germania , #Adolf Hitler