Situație șocantă în Afganistan: Talibanii au ucis patru presupuşi răpitori şi le-au atârnat cadavrele în public

Sambata, 25 Septembrie 2021, ora 21:34
4701 citiri
Situație șocantă în Afganistan: Talibanii au ucis patru presupuşi răpitori şi le-au atârnat cadavrele în public

Autorităţile talibane din oraşul Herat, situat în vestul Afganistanului, au ucis patru presupuşi răpitori şi le-au atârnat cadavrele în public pentru a-i descuraja pe alţii, a declarat sâmbătă, 25 septembrie, un oficial guvernamental local, conform Reuters.

Sher Ahmad Ammar, viceguvernator al oraşului Herat, a declarat că bărbaţii răpiseră un om de afaceri local şi pe fiul acestuia şi intenţionau să îi scoată din oraş, când au fost reperaţi de patrulele care au instalat puncte de control în jurul oraşului.

A urmat un schimb de focuri de armă în care toţi cei patru au fost ucişi, în timp ce un soldat taliban a fost rănit.

"Trupurile lor au fost aduse în piaţa principală din oraş şi atârnate ca o lecţie pentru alţi răpitori", a spus el.

Cele două victime ale răpirii au fost eliberate nevătămate, a mai spus el.

Mohammad Nazir, un locuitor din Herat, a declarat că făcea cumpărături în apropierea Pieţei Mostofiat din oraş când a auzit un anunţ prin difuzoare care atrăgea atenţia oamenilor.

"Când am făcut un pas înainte, am văzut că au adus un cadavru într-o camionetă, apoi l-au agăţat pe o macara", a povestit el.

Imaginea cu trupul însângerat atârnând de o macara a devenit virală pe reţelele de socializare. Pe un bilet prins pe pieptul bărbatului scria "Aceasta este pedeapsa pentru răpire".

Nu au fost văzute alte cadavre, dar postări de pe reţelele de socializare au susţinut că alte cadavre au fost atârnate în alte părţi ale oraşului.

Într-un interviu pentru Associated Press publicat săptămâna aceasta, un reprezentant de rang înalt al talibanilor, mollahul Nooruddin Turabi, a declarat că gruparea va restabili pedepse precum amputările şi execuţiile pentru a-i descuraja pe infractori.

În pofida condamnării internaţionale, talibanii au declarat că vor continua să impună pedepse rapide şi severe celor care încalcă legea pentru a opri infracţiuni precum jafurile, crimele şi răpirile, care au devenit foarte răspândite în Afganistan.

Washingtonul, care a condamnat comentariile lui Turabi privind pedepsele, a declarat că o eventuală recunoaştere a guvernului condus de talibani la Kabul, care a înlocuit guvernul susţinut de Occident care s-a prăbuşit luna trecută, va depinde de respectarea drepturilor omului.

Potrivit agenţiei oficiale de ştiri Bakhtar, opt răpitori au fost, de asemenea, arestaţi într-un incident separat în provincia Uruzgan din sud-vestul ţării.

Citeste si:
Atentat terorist cu 41 de morți în Afganistan. Gruparea teroristă care a revendicat atacul
Atentat terorist cu 41 de morți în Afganistan. Gruparea teroristă care a revendicat atacul
Gruparea Stat Islamic-Khorasan a revendicat atentatul sinucigaş care a ucis cel puţin 41 de persoane în timpul rugăciunilor de vineri într-o moschee şiită din Kandahar, leagăn al...
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
Curtea Constituţională a admis miercuri, 20 octombrie, cu unanimitate de voturi, o sesizare formulată de 50 de parlamentari - deputaţi neafiliaţi şi membri AUR şi PSD, privind...
Sursa: AGERPRES