Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Armata SUA omoara femei gravide si ascunde dovezile?

Autor: Ana Ilie
Marti, 12 August 2014, ora 08:37
4996 citiri
Armata SUA omoara femei gravide si ascunde dovezile?

Organizatia Amnesty International acuza trupele americane ca au ascuns dovezi pentru a musamaliza moartea unor civili in Afganistan.

Intr-un raport lansat luni, Amnesty acuza armata americana de ascunderea sistematica a exemplelor de morti din randul civililor, neinvestigarea cazurilor despre care avea cunostinta si participarea la tortura si brutalitati, scrie Washington Post.

Raportul intitulat "Lasati in intuneric: Esecul responsabilitatii pentru victimele civile provocate de operatiunile militare internationale din Afganistan" detaliaza zece astfel de cazuri. Amnesty International sustine ca si-a obtinut informatiile din interviuri cu martori si membri ai familiilor victimelor.

Printre aceste zece cazuri se afla cateva binecunoscute la momentul respectiv, dar despre care nu s-a mai stiut nimic ulterior si care nu au primit atentie din partea anchetatorilor.

Unul din acestea a avut loc la 12 februarie 2010. Fortele speciale americane au efectuat un raid intr-o locuinta din provincia Paktia la ora locala 03.00. Acolo era organizata o petrecere. Soldatii au ucis cinci persoane, printre care si doua femei insarcinate.

"Focurile au fost trase de lunetistii de pe un acoperis alaturat. Potrivit tuturor martorilor afgani, nu a fost un schimb de focuri, ci o ofensiva unilaterala. Cand s-au terminat impuscaturile, trupele speciale au detonat poarta de intrare in curte. Majoritatea oaspetilor se ascundeau in salon, insa Haji Sharabuddin, care a fost trezit de impuscaturi, a fugit afara", arata organizatia.

Sharabuddin, un membru in varsta al familiei, a povestit apoi ca fortele speciale nu i-au permis sa-si ajute fiul ranit si l-au legat. Opt persoane au fost ridicate pentru audieri si gloantele au fost scoase din peretii locuintei pentru a ascunde dovezile.

Ulterior, autoritatile ISAF au anuntat ca in cursul raidului au fost gasite trupuri legate, victime ale unei executii din onoare, in interiorul casei. Sharabuddin a declarat insa pentru Amnesty ca nu a fost asa si nimeni nu a fost tras la raspundere pana acum pentru morti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Afganistan morti civili, #trupe americane morti Afganistan, #armata americana femei insarcinate , #Afganistan
Comentarii