Tragedie pe front: Cine sunt cei doi militari romani care au murit in Afganistan

Sambata, 07 Mai 2016, ora 17:31
18501 citiri
Tragedie pe front: Cine sunt cei doi militari romani care au murit in Afganistan
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Cei doi militari care si-au pierdut viata in urma unui incident produs in apropiere de localitatea Kandahar, in timpul unei misiuni de instruire a politistilor afgani, sunt de la o unitate militara de operatii speciale din Buzau.

Potrivit unor surse citate de News.ro, plutonierul Iulian Dumitrescu si sergentul Adrian Vizireanu erau incadrati la Unitatea Militara 1010 Operatii Speciale din Buzau.

Cei doi militari romani si-au pierdut viata, iar un al treilea a fost ranit intr-un incident petrecut, sambata, la ora 10.45, in apropierea localitatii afgane Kandahar, in timpul unei misiuni de instruire a unor politisti din zona.

Iulian Dumitrescu si Adrian Vizireanu au murit la spitalul unde au fost transportati dupa ce li s-a acordat primul ajutor la fata locului, precizeaza MApN, intr-un comunicat dat publicitatii sambata.

Starea militarului ranit este stabila, acesta urmand sa fie transferat la un spital din Germania.

Potrivit unor surse, cel de-al treilea militar implicat in incidentul din Afganistan este tot din judetul Buzau si ar fi fost coleg cu cei doi militari morti.

Aceleasi surse au precizat ca, deocamdata, nu a fost decis momentul repatrierii trupurilor celor doi militari morti in Afganistan, insa cel mai probabil acest lucru se va intampla la inceputul saptamanii viitoare, avionul care ii va aduce urmand sa aterizeze fie la Otopeni, fie la Boboc, in judetul Buzau, unde va fi oficiat si un ceremonial.

MApN mai precizeaza ca familiile victimelor au fost anuntate, iar incidentul este anchetat de o comisie militara.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale transmite, in numele intregului personal, sincere condoleante familiilor militarilor decedati si urmareste cu atentie evolutia situatiei medicale a celui ranit.

Doi militari romani au fost ucisi in Afganistan UPDATE

MApN mai anunta ca ministrul Mihnea Motoc ii va avansa la gradul de sublocotenent post-mortem pe plutonierul Iulian Dumitrescu si pe sergentul Adrian Vizireanu, morti in timpul unei misiuni in teatrul de operatii din Afganistan.

Totodata, Ministerul Apararii mai anunta ca crosul veteranilor de razboi "VeteRUN - Cupa Steaua", programat pentru duminica, de la ora 11.00, a fost amanat pentru o data ulterioara.

Luni, de la ora 8.00, in toate unitatile militare din tara si in cele dislocate in afara teritoriului national vor fi organizate ceremonii militare si religioase de comemorare a celor doi militari, se mai arata in comunicatul citat.

Conducerea ministerului mai mentioneaza ca se informeaza in permanenta despre evolutia starii de sanatate a militarului ranit.

Si presedintele Klaus Iohannis a transmis condoleante familiilor celor doi militari morti in Afganistan, spunand ca acestia vor ramane in amintirea sa si a poporului roman.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#militari romani murit Afganistan, #romani morti Afganistan , #Afganistan