Acuzatii grave: Guvernul nigerian stia ca sute de fete vor fi rapite, dar nu a luat nicio masura

Sambata, 10 Mai 2014, ora 17:30
4474 citiri
Acuzatii grave: Guvernul nigerian stia ca sute de fete vor fi rapite, dar nu a luat nicio masura

Autoritatile nigeriene avea informatii privind rapirea celor peste 200 de fete de catre un grup islamic extremist, insa nu a luat nicio masura.

O serie de marturii obtinute de Amnesty International scot la iveala ca fortele de securitate din Nigeria nu au luat masuri pentru a preveni concretizarea amenintarilor lansate de organizatia Boko Haram.

"Dupa ce am verificat in particular o serie de informatii bazate pe interviuri acordate de surse credibile, am descoperit ca autoritatile nigeriene au avut la dispozitie mai mult de patru ore pentru a preveni atacul, insa nu au luat suficiente masuri in acest sens", se arata in informarea ONG-ului care apara drepturile omului.

Sute de fete au fost rapite din internatul unei scoli

Acest lucru nu face decat sa amplifice criticile internationale privind tragicul eveniment petrecut in Nigeria, atrage atentia Netsanet Belay, coordonatorul Amnesty Africa.

"Asta echivaleaza cu o abatere brutala a Nigeriei de la datoria sa de a-i apara pe civili, care raman tinte sigure pentru astfel de atacuri. Cei aflati la conducerea tarii trebuie sa faca acum uz de toate mijloacele legale pentru a asigura eliberarea in siguranta a fetelor si sa dea garantii ca acest lucru nu se va repeta.

Rapirea si privarea de libertate a acestor eleve reprezinta o crima de razboi, iar responsabilii trebuie sa raspunda in fata justitiei. Atacurile indreptate asupra scolilor reprezinta si o incalcare a dreptului la educatie si trebuie stopate imediat", a avertizat Belay.

Michelle i-a luat locul lui Barack Obama la Casa Alba - miza, sutele de fete rapite

La mijlocul lunii aprilie, 240 de eleve cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani au fost rapite dintr-un camin scolar de catre reprezentanti ai organizatiei islamice Boko Haram.

Extremistii de la Boko Haram sunt cunoscuti pentru vehementa cu care se opun ideii de educatie occidentala si au anuntat ca vor vinde fetele rapite pe post de sclave.

Citeste si:
George Simion, nou scandal la dezbaterea legii offshore din comisii: „Tu, de la OMV, ieși afară!”
George Simion, nou scandal la dezbaterea legii offshore din comisii: „Tu, de la OMV, ieși afară!”
Reprezentanţii AUR au făcut scandal, marţi, 17 mai, în şedinţa comisiilor reunite de buget şi energie din Camera Deputaţilor, unde se dezbătea legea offshore, aceştia cerându-le...
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Ciucă privind propunerea PSD de impozitare progresivă SURSE
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Ciucă privind propunerea PSD de impozitare progresivă SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu se întâlnește marți, 17 mai, de la ora 15.00, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă. Însoţit de ministrul de Finanţe, preşedintele PSD vrea să îi...
Comentarii