Drama sfasietoare a albinosilor: "Fantomele" vandute, vanate, violate sau ucise

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 10:50
9006 citiri
Drama sfasietoare a albinosilor: "Fantomele" vandute, vanate, violate sau ucise
Foto: Hepta.ro

A fi albinos in Africa poate inseamna o condamnare la moarte. Femei, barbati si copii deopotriva, fara pigment in piele, par sau ochi, traiesc zilnic sub teroare.

Acestia sunt protejati de politie, intr-o incercare disperata a autoritatilor de a opri comertul cu parti ale corpului lor, vandute pe piata neagra din Africa de Est, scrie Daily Mail.

In Africa, multi considera ca albinosii sunt "fantome care nu pot muri". Mai ingrozitor, albinosii sunt vanati si ucisi, pentru ca exista oameni care cred ca organele lor pot ajuta in diverse potiuni magice care promit sanatate si prosperitate.

Drama copiilor albinosi din Tanzania: Baieti si fete, vanati la propriu pentru a fi folositi la potiuni

In Burundi, albinosii din intreaga Africa de Est sunt adapostiti intr-un centru dedicat celor nascuti cu aceasta problema. Intregul complex este pazit cu pustile de catre armata. Premierul din Tanzania a cerut cetatenilor sa ucida pe oricine asupra caruia sa gasesc parti din corpul albinosilor. Si in Malawi, politia a primit ordin sa traga in oricine prins ca ataca albinosi. Ordinul a venit de la inspectorul general din Malawi, care a cerut politistilor sa omoare pe oricine e prins ca a rapit albinosi.

"Este un cerc vicios. Un om care rapeste un albinos este un criminal cat se poate de periculos. Nu putem sta cu mainile in san in timp ce prietenii nostri albinosi sunt ucisi precum animalele in fiecare zi. Criminalii sunt nemilosi si trebuie tratati in acelasi mod, fara mila", a declarat inspectorul general. Comentariile sale au venit la doar o luna dupa ce un barbat din Malawi a fost arestat pentru ca a incercat sa sugrume un baiat albinos de 16 ani.

O remarca similara a fost facuta de catre premierul din Tanzania, Mizengo Pinda, in 2009, cand el a cerut cetatenilor sa omoare pe oricine asupra caruia sa gasesc organe sau membre din corpul unui albinos.

Potrivit unui raport intocmit de Crucea Rosie, un set complet de albinos - urechi, limba, nas, organe genitale si membre - se vinde pe piata neagra cu sume care ajung pana la 75.000 de dolari.

Albinismul este o afectiune congenitala care afecteaza aproximativ unul din 20.000 de oameni din intreaga lume, potrivit autoritatilor medicale. In Africa, peste 10.000 de albinosi se ascund in centre de refugiati. Pentru ei, nu exista viata in libertate: sunt vanduti de propriile familii, vanati de vracii practicanti, iar fetele sunt violate, pentru ca in anumite parti ale Africii, barbatii cred ca se vindeca de SIDA daca fac sex cu o albinoasa. Albinosii nu scapa insa de pericole nici in centrele de refugiati: sunt expusi arsurilor solare si multi fac cancer de piele.

In ciuda eforturilor depuse de guvernele africane de a educa populatia in privinta albinosilor, progresele sunt foarte mici, iar oamenii care sufera de aceasta afectiune sunt priviti in continuare ca paria a societatii, care insa valoareaza sume grele pe piata neagra.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#albinosi Africa, #albinosi vanduti ucisi Africa , #Africa