Dupa ce a acuzat ca testele de COVID-19 sunt defecte, presedintele Tanzaniei importa o potiune-minune din Madagascar

Luni, 04 Mai 2020, ora 15:01
8695 citiri
Dupa ce a acuzat ca testele de COVID-19 sunt defecte, presedintele Tanzaniei importa o potiune-minune din Madagascar
Foto: captura video

Dupa ce a respins testele de coronavirus spunand ca sunt defecte si ca au dat rezultat pozitiv de COVID-19 pentru o capra si un fruct de pawpaw, presedintele Tanzaniei, John Magufuli, a anuntat ca va aduce cu un avion, din Madagascar, un tratament pe baza de plante.

"Sunt in discutii cu Madagascarul, care ne-au trimis o scrisoare in care spun ca au descoperit un tratament. Vom trimite un avion sa aduca acest medicament, sa beneficieze si Tanzania de el. Lucram zi si noapte la asta", a declarat public presedintele tanzanian, citat de BBC.

Bautura facuta din artemisia (pelinul dulce), planta care sta la baza unuia dintre ingredientele din care e facut tratamentul anti-malarie, a fost denumita de producator Covid-Organisc si a fost prezentata drept tratament minune dupa ce a fost testata pe 20 de persoane de-a lungul a trei saptamani, dupa cum a explicat, pentru BBC, Lova Hasinirina Ranoromaro, sefa cancelariei prezidentiale tanzaniene.

Si presedintele din Congo a facut de curand promisiuni similare cetatenilor, iar unele tari africane deja au importat bautura. Chiar sambata Madagascarul a livrat un transport spre Guineea-Bissau si presedintele Andry Rojoelina a anuntat pe Twitter ca a trimis un convoi special si catre Guineea Ecuatoriala.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat deja ca nu exista nicio dovada stiintifica in ce priveste succesul acestei potiuni si a cerut oamenilor sa nu isi administreze singuri medicamente sau diverse tratamente anti-COVID, fie ele si naturiste.

Amintim ca duminica acelasi presedinte tanzanian, John Magufuli, acuza ca testele pentru coronavirus dau rezultate eronate, precizand ca au avut rezultat pozitiv esantioane de la o capra si de la un fruct pawpaw.

Kiturile de teste au fost importate de Tanzania si Magufuli a spus ca a instruit fortele de securitate sa le verifice calitatea luand aleatoriu esantioane non-umane, inclusiv de la un fruct pawpaw, de la o capra si o oaie. Acestea au fost trimise la laborator cu etichete cu nume si varste de oameni. Tehnicienii de la laboratorul din Tanzania nu au stiut originea esantioanelor. Esantioanele de la pawpaw si de la capra au avut rezultat pozitiv.

"Se intampla ceva. Am spus dinainte ca nu ar trebui sa acceptam ca orice ajutor este cu intentie buna pentru aceasta natiune", a spus duminica Magufuli.

Tanzania a inregistrat pana acum 480 de cazuri de infectare cu coronavirus si 17 decese.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Președintele USR Cătălin Drulă l-a acuzat pe premierul PSD Marcel Ciolacu că racolează primari USR, sub amenințarea controalelor venite de la instituțiile statului. Acesta îl acuză pe...
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Cabinetul Marcel Ciolacu ar putea să rămână fără aproape jumătate din totalul miniștrilor. Guvernanții, în special din partea PNL, se pregătesc pentru alegerile comasate, astfel că...
#Tanzania teste coronavirus defecte, #Tanzania importa potiune Madagascar coronavirus , #Africa