Evadare ca-n filme pentru zeci de fete rapite

Luni, 07 Iulie 2014, ora 11:15
4691 citiri
Evadare ca-n filme pentru zeci de fete rapite

Mai mult de 60 de fete si femei rapite de grupul radical islamist Boko Haram in Nigeria au reusit sa evadeze, potrivit mai multor surse nigeriene.

Un oficial din cadrul administratiei statului Borno a povestit ca grupul de femei a folosit ocazia si a fugit atunci cand insurgentii au plecat sa atace trupele guvernamentale in orasul Damboa vineri noaptea, scrie The Independent.

"Tocmai am primit o alerta de la colegii mei din zona Damboa. 63 dintre fetele si femeile rapite au ajuns inapoi acasa. Au reusit sa evadeze atunci cand insurgentii au plecat pentru o operatiune militara", a declarat Abbas Gava.

Sutele de fete rapite, localizate: Lasati-ne in pace, nu va spunem unde sunt

"Nu avem inca amanunte despre evadarea lor, dar credem ca Dumnezeu le-a oferit ocazia, atunci cand cea mai mare parte a luptatorilor a plecat pentru atacul asupra orasului Damboa. Stim ca 12 soldati, cinci politisti, peste 50 de insurgenti Boko Haram si un numar inca neclar de civili au fost ucisi sambata", a mai spus Abbas.

Evadatele au spus ca cinci femei si doua fete sunt inca prizoniere ale grupului in locatia de unde ele au fugit. Un ofiter al armatei nigeriene a declarat ca insurgentii au lasat, la plecarea in operatiune, doar cativa oameni care sa le pazeasca pe prizoniere. Paznicii insa au adormit, iar ele au plecat pur si simplu, in tacere.

Rapirile pentru rascumparari sunt o sursa majora de venituri pentru Boko Haram. In aprilie, comunitatea internatioanala a luat atitudine cand un grup de aproape 300 de fete de liceu au fost rapite din orasul Chibok, tot din statul Borno. In jur de 220 de fete sunt inca prizoniere.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com