Leonardo DiCaprio s-a alaturat campaniei de sprijinire a rezervatiei naturale Virunga, dupa ce 12 rangeri au fost ucisi intr-un atac fara precedent

Marti, 30 Iunie 2020, ora 06:45
4735 citiri
Leonardo DiCaprio s-a alaturat campaniei de sprijinire a rezervatiei naturale Virunga, dupa ce 12 rangeri au fost ucisi intr-un atac fara precedent
Foto: Facebook/Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio s-a alaturat unei campanii de sprijinire a celei mai vechi rezervatii naturale din Africa, Parcul National Virunga, din Republica Dominicana Congo.

El este recunoscut pentru activismul sau din ultimii ani, in special in problemele de mediu.

In aprilie, 12 rangerii din parc au fost ucisi intr-o ambuscada, de un grup de rebeli ruandezi.

Parcul National Virunga este o atractie turistica populara si este cunoscut pentru populatia sa de gorile de munte, pe cale de disparitie.

DiCaprio a contribuit din nou, la un fond care isi propune sa sprijine parcul.

Earth Alliance, un grup al carui co-fondator este DiCaprio, a donat o parte din finantarea initiala de 2 milioane de dolari (1,65 milioane de lire sterline), desi nu este clar cat de mult.

"Am avut marea onoare de a ma intalni si de a sprijini echipa curajoasa a lui Virunga in lupta lor impotriva forajului ilegal de petrol in 2013", a declarat DiCaprio intr-o declaratie pentru BBC.

Actorul a fost producator executiv al documentarului Virunga, nominalizat la Oscar in 2014.

"Virunga are nevoie urgenta de fonduri pentru a proteja populatia de gorile de munte pe cale de disparitie, pentru a oferi sprijin rangerilor si familiile celor cazuti la datorie si pentru a sustine eforturile de prevenire a bolilor", a spus el.

"Este esential sa ne unim in aceasta perioada de criza incredibila."

Parcul, inclus in Patrimoniul Mondial Unesco, este unul dintre cele mai diverse biologic din lume si gazduieste cateva sute de specii de pasari, reptile si mamifere.

In luna mai, parcul a lansat Fondul Virunga, format din donatii de la grupuri, printre care si cel co-fondat de DiCaprio. Si Comisia Europeana a contribuit la Fondul Virunga.

Gorilele, armele si gherilele sunt un amestec mortal in parcul african.

Ultimul atac, din luna aprilie, in care au fost ucisi 12 rangeri, este considerat "cel mai mortal" dintre toate atacurile din Parcul National din Congo.

Parcul Virunga a spus ca se confrunta cu o "serie de amenintari fara precedent".

Pe langa recentul atac asupra rangerilor, focarul de coronavirus a dus la o pierdere semnificativa a veniturilor.

In plus, oamenii de stiinta spun ca noul coronavirus reprezinta o "amenintare existentiala" pentru gorile, in sine.

World Wide Fund For Nature a avertizat ca gorilele de munte prezinta un risc ridicat de a se infecta cu COVID-18, deoarece 98% din ADN-ul lor este comun cu al oamenilor.

Eveniment Quarterly Report

Un nou atac rusesc aproape de România. Punctul de trecere a frontierei de la Isaccea a fost închis VIDEO
Un nou atac rusesc aproape de România. Punctul de trecere a frontierei de la Isaccea a fost închis VIDEO
Un atac cu drone a avut loc în noaptea de luni spre marţi, pe malul ucrainean al Dunării, în zona localităţii Orlovka, unele căzând în apropierea unui bac cu români care pleca spre...
Un jurnalist și un polițist, uciși în cursul unui atac armat. Focurile de armă, trase dintr-o camionetă
Un jurnalist și un polițist, uciși în cursul unui atac armat. Focurile de armă, trase dintr-o camionetă
Un jurnalist şi un poliţist au fost ucişi în cursul unui atac armat care a avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni în statul Sonora, în nord-vestul Mexicului, au anunţat...
#Leonardo DiCaprio, #Virunga, #Parc National, #Congo, #gorile, #atac, #rangeri, #fond, #rebeli, #fonduri , #Africa