Lovitura militara de stat in Zimbabwe (Video)

Miercuri, 15 Noiembrie 2017, ora 10:45
5477 citiri
Lovitura militara de stat in Zimbabwe (Video)
Foto: captura Youtube

Armata din Zimbabwe a preluat puterea miercuri dimineata, anuntand ca vizeaza "criminalii" din jurul presedintelui Robert Mugabe, insa a dat asigurari la postul national de televiziune ca Mugabe, in varsta de 93 de ani, si familia acestuia sunt in siguranta.

Un general a dat cititre unei declaratii in care neaga ca ar fi avut loc o lovitura de stat si anunta ca Mugabe este in siguranta, fara insa a preciza unde se afla acesta.

Actiunea militara are loc dupa ce Mugabe l-a demis pe vicepresedintele Emmerson Mnangagwa, in urma unei dispute cu privire la succesiune.

Militari si vehicule blindate au blocat caile de acces catre principalele birouri guvernamentale si catre instantele din Harare.

"Tinta noastra sunt doar criminalii din jurul sau (al lui Mugabe) care comit infractiuni care provoaca suferinte din punct de vedere social si economic in tara si pe care vrem sa-i aducem in fata justitiei", a declarat un general la televiziunea publica.

"Indata ce ne indeplinim aceasta misiune, speram ca situatia sa revina la normal", a precizat el.

Insa nici Mugabe si nici sotia sa, Grace, care ar urma sa-i succeada la presedintie nu au fost vazuti si nici nu se stie nimic despre ei.

Ministrul de Finante Ignatius Chombo, unul dintre liderii asa-numitei factiuni G40 a partidului de guvernamant ZANU-PF condus de sotia lui Mugabe, Grace, a fost retinut de armata, au declarat surse guvernamentale.

Miscarea pentru Schimbare Democratica, partid de opozitie, a facut un apel la revenirea pasnica la democratia constitutionala, adaugand ca spera ca interventia militara sa conduca la instituirea unui stat national stabil, democrat si progresist.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....
Comentarii