Turisti europeni ucisi in Etiopia

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 17:03
2440 citiri
Turisti europeni ucisi in Etiopia
Foto: presstv.ir

Cinci turisti europeni au fost omorati in Etiopia de atacatori inarmati necunoscuti, in regiunea Afar, din nordul tarii, potrivit unui comunicat guvernamental.

Turistii erau din Ungaria, Italia, Germania, Austria si Belgia, in timp ce alti doi europeni ar fi fost rapiti in timpul atacului, impreuna cu un politist etiopian si un sofer, transmite BBC.

Se pare ca turistii vizitau situl vulcanic Erta Ale din Afar, care este foarte fierbinte si inospitaliera, cand au fost atacati, luni seara. Pe langa cei cinci ucisi, alti doi au fost grav raniti si un altul a reusit sa scape nevatamat.

Cei doi raniti au fost transportati la un spital de catre militari, iar cei patru rapiti au fost dusi peste granita, in Eritrea.

Ministrul de Externe al Austriei a declarat, marti, ca tinta atacurilor ar fi fost doua grupuri cu un total de 22 de turisti si ca atacul ar fi avut loc la 20-25 de kilometri de granita. El a descris acea zona ca fiind "asemanatoare suprafetei planetei Marte", o regiune izolata, cu temperaturi foarte ridicate, fara infrastructura sau semnal pentru telefonia mobila.

Eritrea, vecinul din nord al tarii, a negat vehement acuzatiile Guvernului etiopian ca ar fi avut vreo implicare in atacul armat, dupa ce un oficial etiopian a declarat ca atacatorii ar fi fost antrenati si ar fi luat armele din Eritrea.

Regiunea Afar este cunoscuta ca fiind un loc de intalnire al rebelilor din amandoua tarile, care au devenit inamici dupa razboiul desfasurat la granita dintre cele doua state, intre 1998 si 2000, in urma caruia au murit 80.000 de oameni.

In 2007, alti cinci europeni si 13 etiopieni au fost rapiti in Afar, iar cele doua tari s-au acuzat reciproc pentru acest incident. Ostaticii au fost ulterior eliberati.

Etiopia isi acuza deseori vecinul din nord ca ar sustine rebelii. Eritrea si-a castigat independenta fata de Etiopia in 1993, dupa care cele doua tari au fost implicate in dispute armate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#turisti morti Etiopia, #turisti europeni omorati Etiopia, #cinci turisti ucisi Etiopia, #turisti europeni , #Africa