Vanatoarea de oameni: De ce sunt ucisi albinosii din Africa

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 16:47
11711 citiri
Vanatoarea de oameni: De ce sunt ucisi albinosii din Africa
Foto: Hepta.ro

Albinosii din statul african Malawi se confunta cu un val de violente indreptate impotriva lor, acestia fiind agresati, violati sau chiar ucisi.

In ultimul an si jumatate, exista o tendinta in crestere in Malawi, stat aflat in sud-estul continentului, intre Mozambic, Tanzania si Zambia.

Cel putin 18 persoane cu albinism, o afectiune congenitala ce duce la lipsa pigmentului in piele, par si ochi, au fost ucisi, iar altii au fost violati sau agresati, relateaza Washington Post.

Patru crime au avut loc doar in luna aprilie, iar cinci alti albinosi au fost rapiti si sunt in continuare dati disparuti.

Un raport al Amnesty International acuza politia din Malawi ca a esuat sa protejeze populatia de albinosi, iar guvernul din Malawi ca a esuat sa-si educe cetatenii in legatura cu cauzele naturale ale acestei afectiuni.

Albinismul este mai comun in Africa sub-Sahariana decat oriunde altundeva in lume. In multe tari din aceasta regiune, mai ales in Malawi, Tanzania si Mozambic exista superstitii in legatura cu albinosii, unii fiind de parere ca sexul cu o femeie care are aceasta afectiune poate vindeca SIDA, astfel ca aceste femei sunt in pericol deosebit de viol. Altii cred ca oasele albinosilor contin aur sau au proprietati medicinale ori chiar magice.

Credinta in aceste ritualuri sta in spatele crimelor savarsite de bande care obtin pana la 75.000 de dolari din vanzarea unui "set complet" de parti ale corpului, potrivit Comitetului International al Crucii Rosii.

"Se crede ca oasele lor sunt vandute celor care practica medicina traditionala in Malawi si Mozambic, pentru a fi folosite in farmece si potiuni magice, in credinta ca ele aduc avutie si noroc. Comertul macabru este de asemenea alimentat de o credinta ca oasele celor cu albinism contin aur", noteaza Amnesty.

De asemenea, ONU a inregistrat anul trecut cel putin 65 de cazuri de violenta impotriva albinosilor, incluzand crime si dezmembrari.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#albinosi ucisi Africa, #albinosi violati Africa, #albinosi ucisi Malawi , #Africa