VIDEO Incendiu urias de vegetatie pe versantii muntelui Kilimanjaro

Marti, 13 Octombrie 2020, ora 11:11
2909 citiri
VIDEO Incendiu urias de vegetatie pe versantii muntelui Kilimanjaro
Incendiu Kilimanjaro/Twitter

Pompierii din Tanzania continua sa lupte marti, pentru a treia zi consecutiv, cu un incendiu de vegetatie care a cuprins versantii Kilimanjaro, cel mai inalt munte din Africa, au anuntat autoritatile locale, citate de Reuters.

Incendiul, alimentat initial de vantul puternic, a izbucnit duminica in regiunea Whona unde se afla un centru pentru alpinistii care aleg rutele Mandara si Horombo, doua dintre traseele turistice catre varful muntelui.

Potrivit autoritatilor, intensitatea vantului s-a redus marti.

Un reprezentant al Serviciului Parcurilor Nationale din Tanzania (TANAPA), Pascal Shelutete, a declarat pentru Reuters ca pompierii si alte forte de interventie au reusit sa controleze incendiul, adaugand ca acesta este ''aproape izolat''.

Sute de pompieri, localnici si studenti din zona si-au unit fortele in lupta cu flacarile care au cuprins Kilimanjaro.

Situat in nord-estul Tanzaniei, in apropierea frontierei cu Kenya, Kilimanjaro, de origine vulcanica, se inalta pana la 5.895 metri deasupra nivelului marii.

Kilimanjaro atrage anual aproximativ 50.000 de turisti.

"Vremea e linistita si nu este vant puternic care ar putea contribui la raspandirea incendiului in alte zone", a declarat Alex Kisingo, director adjunct in cadrul Colegiului pentru Gestionarea Faunei Salbatice din Africa, situat in apropiere, institutie care si-a trimis studentii si personalul sa ajute la stingerea incendiului.

"Flacarile ar fi putut fi controlate mai devreme, insa incendiile din zonele montane sunt foarte dificile", a explicat el, adaugand ca nicio persoana nu a fost ranita, iar proprietatile private nu au suferit pagube.

Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Un incendiu violent a cuprins luni, 22 aprilie, o fostă moară dintr-o localitate din judeţul Botoşani. Pompierii încearcă să stingă focul, echipajele au fost suplimentate. ”Un...
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
În noua eră a rivalității între marile puteri, Africa este unul dintre locurile în care Statele Unite pierd. Rusia câștigă rapid teren în Niger, iar consecințele acestui fapt s-ar putea...
#incendiu, #international, #Kilimanjaro, #Africa, #Tanzania , #Africa