Al Qaida ameninta sa execute un ostatic american

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 10:24
2072 citiri
Al Qaida ameninta sa execute un ostatic american
Foto: Japan Times

Un grup de monitorizare a terorismului din America a anuntat ca o grupare afiliata al Qaida din Yemen ameninta sa ucida un ostatic american rapit in Peninsula Araba in urma cu un an.

SITE Intelligence Group, care monitorizeaza website-urile teroriste, a anuntat, joi, ca a obtinut o inregistrare video de la ramura al Qaida din Yemen in care este infatisat ostaticul. Acesta a fost identificat drept Luke Somers, fotojurnalist american nascut in Marea Britanie, in varsta de 33 de ani, scrie ABC.

Somers a fost ranit in capitala yemenita Sanna in septembrie 2013.

In inregistrarea de trei minute se poate vedea si Nasser bin Ali al-Ansi, membru local al Qaida, care vorbeste despre crimele comise de America impotriva lumii musulmane si afirma ca SUA sunt constiente de cererile militantilor.

Somers spune apoi cateva fraze in engleza, afirma ca e sigur ca viata sa e in pericol si cere ajutor.

In cursul acestui an lumea a fost zguduita de executia mai multor ostatici occidentali de catre grupari teroriste. Cel mai recent caz a fost al americanului Peter Kassig, decapitat la mijlocul lui noiembrie de gruparea Statul Islamic, al cincilea ostatic executat in Siria.

La 3 octombrie, gruparea Statul Islamic a revendicat executia prin decapitare a lucratorului umanitar britanic Alan Henning ca represalii la atacurile aeriene ale Marii Britanii contra ISIL in Irak, intr-o inregistrare video intitulata "Un nou mesaj catre America si aliatii sai".

Statul Islamic a mai decapitat un britanic in Siria

Cu cateva zile inainte, Jund al-Khilafah, o grupare algeriana afiliata la ISIL, a difuzat o inregistrare video care prezinta decapitarea cetateanului francez Herve Gourdel, rapit cu patru zile mai devreme la Kabylia (estul Algeriei).

La mijlocul lunii septembrie, Statul Islamic a anuntat decapitarea lucratorului umanitar britanic David Haines. Acesta fusese rapit in Siria in martie 2013.

Salbaticia decapitarilor din Statul Islamic e si in tine - Unde mai cad capete in ziua de azi

La 2 septembrie, Statul Islamic a postat pe Internet o inregistrare video care infatiseaza executia prin decapitare a jurnalistului american Steven Sotloff.

Primul cetatean strain decapitat de Statul Islamic a fost jurnalistul american James Foley, rapit in nordul Siriei in noiembrie 2012. Executia sa a fost anuntata la 19 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#al Qaida ostatic american executat, #al Qaida Yemen ostatic , #al Qaida