Al Qaida, mesajul de Craciun: Pregatiti-va pentru cel mai mare cosmar!

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 22:16
21910 citiri
Al Qaida, mesajul de Craciun: Pregatiti-va pentru cel mai mare cosmar!
Foto: The Independent

Oficialii al Qaida au transmis Occidentului sa se pregateasca pentru "cel mai mare cosmar", reprezentand atacurile "lupilor singuratici" care ar urma sa vizeze avioane easyJet si British Airways.

Sheikh Nasr al Anisi a scris in cea mai recenta editie a revistei Inspire, o publicatie care se presupune ca apartine organizatiei teroriste, aparuta in ajunul Craciunului, ca "lupii singuratici" sunt "cel mai mare cosmar al Occidentului" si ca "instituie frica in toata lumea", potrivit The Independent.

"Allah atotputernic le-a facilitat mijloacele care lipsesc celorlalti musulmani: sa atinga inima teritoriului dusmanului si alte tinte", a scris al Anisi.

Al Qaida planuieste sa arunce in aer cinci avioane in preajma Craciunului

De asemenea, revista ii ghideaza pe cititori prin pasii necesari crearii unei bombe si eludarii securitatii si face reclama actiunilor acestora.

In respectivul numar al revistei "Inspire", al Anisi indica si companiile aeriene British Airlines si easyJet drept tinte ale acelor "lupi singuratici".

Publicatia apare inca din anul 2010 in Peninsula Arabica si se crede ca apartine al Qaida, cautand sa influenteze radicalii islamici prin publicarea de interviuri si instructiuni cu lideri extremisti, in limba engleza.

Inca de la inceputul lunii decembrie militantii gruparii teroriste al Qaida anuntasera ca intentioneaza sa comita un atac "spectaculos" in preajma Craciunului.

Atacul urma sa fie comis de celule din Marea Britanie si alte tari. O sursa din securitatea aeroportuara a precizat: "Ni s-a spus ca cinci avioane sunt vizate intr-un atac spectaculos inainte de Craciun".

#al Qaida atacuri avioane, #al Qaida amenintare Occident , #al Qaida