Coruptia din Romania, descrisa la postul public de radio din SUA

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 12:30
4075 citiri
Coruptia din Romania, descrisa la postul public de radio din SUA
Foto: javno.com

Cazurile de coruptie din Romania continua sa faca ocolul lumii si sa fie prezentate ca exemplu de esec al noului sistem politic de dupa revolutia din 1989.

Cel mai recent material care le descrie occidentalilor situatia post-comunista din tara noastra a fost difuzat la postul public de radio din Statele Unite. Materialul de la NPR spune ca spaga si coruptia fac parte din fiecare aspect al vietii romanilor, jurnalistii americani facand referire la sistemul medical, justitie, educatie si chiar religie.

Radioul public din SUA prezinta cazul unui reporter de la Romania Libera care s-a dat drept preot pentru a negocia cu Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, obtinerea unei parohii. Discutia a pornit de la 4.500 de dolari, dar a urcat la 75.000.

In ciuda unei inregistrari video, Teodosie se afla inca in post, mai informeaza radioul public din Statele Unite. Mai mult, in ciuda gravitatii faptei, reporterii au fost criticati de cititori si au fost numiti atei nepatrioti.

Un alt caz prezentat americanilor este cel al lui Decebal Traian Remes, care a cerut o masina, 20.000 de dolari, zeci de kilograme de carnati si sute de litri de tuica pentru incheierea unor contracte.

Daca situatia de mai sus pare amuzanta si a devenit subiect de glume, sunt si cazuri tragice. Americanii au aflat prin intermediul radioului public si despre cazul unui cuplu din Bucuresti care astepta nasterea unui copil si au decis sa ofere o atentie personalului medical de la spital pentru a fi siguri ca nu vor fi probleme.

In timpul travaliului, asistenta a anuntat-o pe femeie ca tura ei s-a terminat si trebuie sa plece acasa. Schimbul ei a venit insa dupa 45 de minute si a descoperit ca bebelusul era sugrumat cu cordonul ombilical.

Copilul a supravietuit, dar la varsta de doi ani nu se poate tara, nu se poate ridica, nu isi poate tine capul ridicat, nu poate vorbi si este hranit prin tub.

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#coruptie Romania, #mita Romania, #spaga Romania, #coruptie Romania raport SUA , #al Qaida
Comentarii
Poza Mickey_Mouse
Mickey_Mouse
rank 5
Are dreptate Geonă să meargă pe furis la rusi să ne aranjeze intrarea in CSI. Rusii ne acuză de coruptie ca yankeii? Nu stiu ei mai bine ce sistem au instaurat in 1989 cand au venit in treninguri si bascheti, nemaiapucand sa-si ia uniformele si tancurile?