Liderul al Qaida din Afganistan a fost ucis intr-un raid aerian - oficial

Sambata, 05 Noiembrie 2016, ora 14:11
4510 citiri
Liderul al Qaida din Afganistan a fost ucis intr-un raid aerian - oficial
Foto: Arhiva Hepta.ro

Pentagonul a confirmat eliminarea lui Farouq al-Qahtani, liderul al Qaida din Afganistan, intr-un atac aerian de precizie, pe 23 octombrie, in provincia Kunar, in nord-estul tarii.

"Al Qahtani era emirul al Qaida in estul Afganistanului si unul dintre principalii planificatori ai unor atacuri care vizau Statele Unite", a precizat, vineri, Peter Cook, un purtator de cuvant al Pentagonului, citat intr-un comunicat.

El a confirmat moartea acestuia in atacul aerian de pe 23 octombrie, insa a adaugat ca Pentagonul inca investigheaza daca numarul 2 al gruparii teroriste, Bilal al-Utabi, a fost si el ucis in acelasi atac din Afganistan.

Citeste si despre motivul pentru care americanii sunt in alerta din cauza gruparii al Qaida

Pe urmele lui al-Qahtani

Statele Unite il urmareau pe al-Qahtani, un apropiat al lui Osama ben Laden, de multi ani. El este cunoscut pentru recrutarea a numerosi tineri din regiune in al Qaida, in prezent in declin.

El ar fi organizat, de asemenea, finantarea si pregatirea atacurilor vizand forte ale coalitiei in Afganistan, dar si in Asia de Sud-Est si Occident.

Al-Qahtani era considerat ca fiind cel care solicita si distribuia fonduri stranse de sustinatori al Qaida in tari de la Golful Persic in vederea finantarii operatiunilor externe ale gruparii si a operatiunilor talibanilor in Afganistan, potrivit altei surse americane.

El a fost localizat in 2012, insa misiunea in vederea eliminarii sale a fost suspendata in ultimul moment din cauza riscului unor victime civile.

De aceasta data, al-Qahtani si al-Utabi se aflau in satul Hilgal, in doua cladiri situate la cateva sute de metri una de cealalta. Mai multe rachete au fost trase cu ajutorul unui avion fara pilot si i-au vizat simultan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#lider al qaida ucis Afganistan, #lider al Qaida ucis , #al Qaida
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Salam !