Ziare.com

Medvedev a refuzat la Chisinau o intrevedere cu Voronin

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 22:13

   

Medvedev a refuzat la Chisinau o intrevedere cu Voronin
Presedintele rus Dmitrii Medvedev i-a urat succes noii guvernari de la Chisinau, a declarat dupa intrevederea cu presedintele rus seful interimar al statului moldovean, Mihai Ghimpu, care si-a exprimat convingerea ca presedinte al Republicii Moldova va fi Marian Lupu.

"Aceasta e democratia, trebuie sa ne impacam si sa aceptam decizia alegatorului. si conducerea Federatiei Ruse, si noi, nu putem sa nu recunoastem deciziile pe care le iau cetatenii la alegeri", a spus Ghimpu.

Medvedev a avut intrevederi bilaterale, cu ocazia summitului CSI de vineri de la Chisinau, cu Mihai Ghimpu, presedintele interimar al tarii, cu Marian Lupu, candidatul la functia de presedinte al Republicii Moldova, precum si cu presedintii azer si armean.

O solicitare de a avea o intalnire cu Medvedev din partea fostului presedinte moldovean, liderul comunistilor Vladimir Voronin, a fost respinsa.

Intrebat de jurnalisti daca el a fost cel care s-a opus unei asemenea intalniri, Ghimpu a spus ca "acum nu e cum era pe vremea lui Voronin - cum spunea Voronin, asa trebuia sa faci. Presedintele Federatiei Ruse a fost cel care si-a stabilit intalnirile si asa este normal", a spus Ghimpu.

De altfel, presedintele Medvedev a refuzat si o intrevedere cu omologul sau ucrainean, Viktor Iuscenko, motivand ca are o agenda prea incarcata.

Potrivit lui Ghimpu, fiecare delegat cu care a discutat la summit, inclusiv presedintele Medvedev, i-a dorit ca Republica Moldova sa depaseasca cu succes situatia cu alegerea sefului statului.
Sursa: rNews

Articol citit de 1432 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ATI INTELES ????

Shevarnadze ? Seamana UN PIC situatia ?

 

Doi Vladimiri intr-o singură jurisdictie bisericească (moscovită)

Au trecut doar cateva zile de la afisarea publică a domnilor Mihai Ghimpu si Dorin Chirtoacă impreună cu seful structurii locale a Patriarhiei Moscovei. Pagina de internet a Mitropoliei Chisinăului si a "intregii Moldove" ne anuntă, printr-un comunicat al biroului de presă al “blagociniei de Orhei", conduse de arhimandritul Nicodim (Ion Vulpe), că si prim-ministrul Vladimir Filat a tinut să se producă in cadru liturgic alături de ierarhul de obedientă moscovită.

Luni, 5 octombrie, acestia au participat la sfintirea bisericii din satul Brăviceni, raionul Orhei. In termenii comunicatului, "Slujba de sfintire a fost săvarsită de un sobor impunător de preoti, in frunte cu IPS Vladimir, Mitropolitul Chisinăului si al Intregii Moldove.

Oaspete de onoare la slujba de sfintire a fost prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Vladimir Filat". Din acelasi comunicat aflăm că "Mitropolitul i-a dorit noului prim-ministru succese in noua sa functie, tărie de caracter, sperand sincer că Domnia Sa, in timpul slujbei, s-a rugat pentru binele a toată tara", precum si că “la randul său, domnul Vladimir Filat a felicitat crestinii, cerand de la Dumnezeu binecuvantare asupra Moldovei, cu promisiunea de a purta si in continuare grijă pentru sfintele lăcase, dar si pentru starea spirituală a cetătenilor."

Devine deja un fapt obisnuit să-i vedem pe domnii Mihai Ghimpu, Vladimir Filat si Dorin Chirtoacă alături de capul structurii locale a Patriarhiei Moscovei, acolo unde pană ieri erau si au rămas alti supusi ai Patriarhiei din preajma Kremlinului: Mircea Snegur, Petru Lucinschi, Vladimir Voronin, Andrei Sangheli, Serafim Urechean, Vasile Tarlev (listă incompletă).

Comuniunea bisericească a oficialilor din stat cu mitropolitul Vladimir Cantarean constituie, fără indoială, un semnal cat se poate de clar transmis nu doar societătii din Republica Moldova, ci, mai ales, factorului de putere geospirituală de la Moscova, interesat in mod direct de rezolvarea in favoarea sa a diferendului canonic romano-rus din Republica Moldova.

In această situatie este de asteptat ca noul regim politic să revină la tacticile din perioada prezidentiatului Lucinschi de aruncare de praf in ochii Mitropoliei Basarabiei, pentru a-i adormi vigilenta si pentru a amana orice solutie in cazul problemelor pe care le intampină, in special cele legate de retrocedarea arhivelor si a proprietătilor profane spoliate in timpul regimului sovietic de ocupatie. Aceste tactici se rezumă in cateva cuvinte: purtarea din promisiune in promisiune.

Timpul va arăta că avem dreptate in această privintă si că iluziile, nutrite de unii, cum că actuala putere s-ar situa fată de Patriarhia uzurpatoare de la Moscova pe pozitii diametral opuse decat guvernările anterioare, nu sunt decat iluzii.

 

Vladimir Filat pe de o parte se pronunta pentru istoria romanilor, iar pe de alta, se dovedeste a nu fi prudent, afisindu-se alaturi de mitropolitul promoscovit.

FLUX publică vineri o stire, intitulată "Biserică si politică. Ghimpu, Chirtoacă si mitropolitul Vladimir in comuniune liturgică". Drept subiect pentru stire a servit ceremonia de la Colonita in cadrul căreia mitropolitul Vladimir a oficiat un serviciu divin la Biserica "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din localitate. "Pană aici nimic deosebit", remarcă Cubreacov.

"Detaliul care a fost scos in fată, continuă el, este că mitropolitul de obedientă moscovită i-a avut alături pe doi "inalti oaspeti, in persoana Domnului Mihai Ghimpu, Presedintele Parlamentului si Presedinte Interimar al Republicii Moldova, si Domnul Dorin Chirtoacă, Primarul General al Capitalei, ambii fiind de bastină din Colonita".

A fost prima afisare publică a celor doi oficiali, unchi si nepot, intr-un cadru public, impreună si alături de capul structurii locale a Patriarhiei din preajma Kremlinului. Continuand traditia sa de lingusire a oricărei puteri, mitropolitul Vladimir si-a inceput predica prin a li se adresa celor doi oficiali postati de-a dreapta sa: "Stimate Domnule Presedinte, stimate Domnule Primar General, cinstiti părinti, iubiti intru Hristos frati si surori. E o zi mare, e zi de sărbătoare astăzi in satul Colonita, deoarece impreună cu conducerea de varf a tării am participat la sfintirea acestei Biserici."

Cei doi "inalti oaspeti" din "conducerea de varf" au primit cu recunostintă darurile oferite de mitropolitul Vladimir: o Biblie (tipărită cu banii acordati de guvernul Tarlev I, prin piratarea dreptului de copyright al Patriarhiei Romane) si o icoană. Presedintele interimar Ghimpu a declarat pentru presă că are cu seful structurii bisericesti din subordinea Moscovei "relatii bune, normale".

Primarul general Chirtoacă a tinut un cuvant de multumire in care a spus, intre altele: "pentru mine este o onoare să fiu aici, in mijlocul dumneavoastră, alături de Mitropolitul Moldovei, alături de domnul Mihai Ghimpu, pentru că ne dăm seama de răspunderea care ne revine pentru ca această localitate, această Biserică, să ajungă si la următoarea sută de ani". Pană aici, zicem si noi, ca Vlad Cubreacov, nimic deosebit, dacă nu se producea si Filat alături de mitropolitul Vladimir. Cand il vezi pe unul ca Filat alături de mitropolitul Vladimir chiar ca iti vine sa zici Filat este prietenul Moscovei. Acum el va construi biserici pentru vladimir in locul lui Voronin.

Filat din Pont nu era obligat sa mearga la slujba din satul acesta. Mitropolitul Vladimir este polcovnic FSB!

As vrea sa mentionez de unde se trage dragostea lui Vladimir Filat catre Kremlin.Vladimir Filat si-a satisfăcut serviciul militar, in perioada dintre 8.05.1987 – 15.08.1989, la Sevastopol, in cadrul trupelor de grăniceri ale KGB-ului sovietic. După expirarea termenului de satisfacere a serviciului militar, Filat a efectuat un curs de instruire in scoala specială a KGB din Galitino, situată in regiunea Moscova. După absolvirea scolii KGB din Galitino si sustinerea cu brio a unor examene riguroase si a unor teste psihologice, Vladimir Filat a fost inclus in randurile asa-numitei "agenturi secrete" a KGB, iar in toamna anului 1990 a fost trimis in misiune in Romania, unde a fost plasat in randurile studentilor basarabeni din Iasi si, in acelasi timp, pus să desfăsoare o amplă activitate economică.

Este de remarcat, de asemenea, faptul că, in prezent, structurile financiare ale lui Vladimir Filat din Romania sunt in vizorul organelor de anchetă, care au intentat mai multe dosare penale pe numele lui Vladimir Filat, care face tot posibilul pentru a nu se plasa in zona de activitate a Parchetului Anticoruptie din Romania. Pe numele lui Vladimir Filat au fost intentate cateva dosare penale si in Republica Moldova, a căror finalizare l-ar putea plasa in puscărie pentru o lungă perioadă de timp.

Totodată, in prezent, Vladimir Filat se află sub controlul total al ex-rezidentului Serviciului Federal de Securitate al Rusiei in Romania, Valeriu Pasat, ex-agent KGB, pregătit, ca si Filat, pentru o amplă activitate sub acoperire in tara vecină. De asemenea, constatăm faptul că reprezentantii asa-zisului Partid Liberal-Democrat, condus de Vladimir Filat, desfăsoară in Republica Moldova o amplă operatiune de corupere a liderilor regionali din cadrul mai multor partide politice moldovenesti, dar si a unor intregi filiale teritoriale ale acestora.

Trebuie să remarcăm faptul că gruparea lui Vladimir Filat este finantată masiv din exterior, prin intermediul unor structuri economice afiliate concernului moscovit RAO EAS Rossii. Finantarea externă a grupării Filat, contradictorie legislatiei interne a Republicii Moldova, i-a permis lui Vladimir Filat să devină, de facto, proprietar al postului de televiziune PRO TV Chisinău, a postului de radio Vocea Basarabiei, a gazetelor "Timpul", "Jurnal de Chisinău" si altele.

Saru' mina malmo !

Tare mi-as fi dorit sa fie ca in postarea mea de la 22:52.
dar rusu' tot rus ramine ! Asa ca duca-se pe PUSTII toti de'acolo, cu toate strategiile lor ! sa-i pupe-n k.ur pe rusi pina la sfirsitul lumii !
Deja noi, aici in Ro. avem de furca cu Viermii Rosii Comunisti cu Ghiare Foarte Ascutite si Lungi !
TOATE Lichelele din TOATE "partidele" de la noi si de la "ei" sunt Criminali Comunisti sau Copii de Criminali Comunisti ! Punkt !

Hai Noroc Ruginitule! Ipocrizia duhneste nu numai in Romania!

Mai pe scurt -- am ajuns de unde ne-am pornit. Asta ne distruge pe noi. De ce sa mai cautam dusmani undeva, daca ne omoara propria prostie? Cred ca nu vom reusi sa iesim la mal, iar comunistii nu dorm. Degeaba investim atatea sperante in schimbari, caci incepe sa devina clar ca nu se vor produce. Cititi, cititi fratilor ca la cita minciuna e in lumea asta chiar ca nu mai poti avea incredere in nimeni.Ipocrizia duhneste nu numai in Romania!

malmo !

Inca o data : Multumesc ! Dar si la noi in Ro. situatia Boaitelor Fatarnice din BOR este aceiasi ca in Basarabia : TRADATORI ai lui DUMNEZEU si ai poporului(tare,foarte,extra,arhi,ultra,super adormit) roman !!!
Dece ()? Pentru ca imi este si MILA si SILA de ai mei compatrioti cind ii vad cum stau cite o ...NOAPTE intreaga pentru a asista la o prezentare de Moaste, o slujba condusa de vreun "ierarh" etc., sa fie IN PRIMELE RINDURI sa le sarute GHIARELE ROSII COLABORATIONISTE CU SECURITATEA si POPESTI MURDARE ale celor de mai sus !!! Fara ca acesti crestini ADORMITI sa DOREASCA macar UN PIC sa stie de ACTELE INFAME de TRADARE ale acestor "ierarhi" ai BOR -Tradare fata de Cristos , Biserica si popor.
Pe timpul lui Ceausescu anticristul acesti "ierarhi" ii trimiteau TELEGRAME de Lauda !!!!!! cind acest Bestie-Cizmar demola... BISERICI Ortodoxe !!!


Iar AZI BOR inca se Làfàie in Biserici si Bunuri Patrimoniale FURATE de la CEA MAI CORECTA BISERICA din Romania , cea Greco-Catolica ce NU S-A VINDUT Moscovei !!!

Malmo ! Sunt ORTODOX,,, dar NU SUNT Complice la Pàcatele "ierarhilor" Bisericii Ortodoxe Romane !!!

De aceea apreciez IN TOTALITATE postarile tale !!!

Doamne AJUTA !!!

 

Subscriu in totalitate la cele scrise de tine!

Sunt roman ca si tine, moldovean. MOLDOVA ptr mine, a fost si va ramane UNA SINGURA asa cum a fost ea lasata noua din veacuri si nu farimitata si imprastiata de vitregia vremurilor pe la rusi si ucrainieni.

Dupa cum bine stii URSS a fondat ilegal RSSM fãrã nici un fel de alegeri in Basarabia si Bucovina, dezmembrand aceste vechi teritorii romanesti in mod abuziv in dauna Romaniei, scotind aceste teritorii din contextul democratiei si economiei de piatã vest-europene, consfintit prin Tratatul de pace de la Paris din 28 octombrie 1920.

Sovieticii au adus pe meleagul nostru minciuna, furtul, betia, deportarile, arestarile si masacrul oamenilor care si–au iubit bastina.

Lenin si Stalin au rupt natiunea romana, au distrus familiile si azi, prin fideli continuatori ai politicilor lor, distrug viitorul copiilor nostri!
Cit vom mai suporta aceasta crima? Crimele regimului stalinisto-comunist inca nu au fost condamnate oficial nici pina acum.

Cit despre Ucraina ce sa mai zic? Sa fim clari: teritoriile romanesti luate de sovietici (cu acordul americanilor si englezilor), se intind de la nord de Cernauti (granita cu Slovacia) pana in Insula Serpilor, inclusiv... tezaurul... plus cvadrilaterul "oferit" bulgarilor! Nu doar noi am fost miseliti istoric, ci si polonezii si slovacii. Aceste teritorii se intind din Lituania si se termina pe Nisipurile de Aur... fiind pe teritorile actualelor Bielorusia, Ucraina, inventatele "republica moldova", "transnistria" si "gagauzia"; plus Bulgaria.Ia ca referinta harti si atlase dinainte de 1940. In toate aceste teritorii dreptul de a-si vota liber si democratic dorintele celor ce se simt polonezi, slovaci si romani sunt ignorate, ba chiar reprimate!

Suntem un popor mare obligat de imprejurarile istorice sa locuiasca in tari straine. In multe dintre aceste tari se duce o politica agresiva de deznationalizare. Din totalul de 12 milioane de romani traitori pe meleaguri straine, 5 milioane se afla in vecinatatea imediata a Romaniei.

Toti ce se simt romani verticali si nu slugi supuse, ar trebui sa ceara si sa sprijine demersurile politice de revendicare teritoriala pasnica a fostelor teritorii ale Romaniei, Slovaciei si Poloniei; aflate si acum sub ocupatia Bielorusiei, transnistriei si Ukrainei evident cu ajutorul trupelor rusesti.

Toti lingvistii pot demonstra cu usurinta aceasi limba romana vorbita si scrisa, folosita pe tot teritoriul Republicii Moldova, la fel pentru slovaci si poloni, ei nescriind cu caractere chirilice, dar nu o fac.
Trebuie sa trecem la un "lobby" activ si efectiv!

Orice istoric neutru poate demonstra fara probleme apartenenta teritoriala romaneasca a teritoriilor dintre Prut si Nistru, la fel la slovaci si la poloni, dar tac... istoric! Daca nu noi vom cere intregirea istorica, atunci cine?

NOI SI PAMÂNTUL NOSTRU!

Ucraina este un stat artificial.Din suprafata totala cca 35 % apartin Russiei,partea de vest este rapita de la Polonia,cca 25%,Bucovina de Nord,Basarabia de Sud,Transnistria,Tinutul Hotin si Maramuresul istoric de la Romania,Zona Munkacs Ciop si Vinogradov de la Ungaria,si partea de vest cu zona Ujgorod,de la Slovacia. Mai este inclusa,Galitia si tinutul in care locuiescasa numitii "rusini" care nu se considera ucrainieni.Deci suprafata Ucrainei ar fi cam de marimea Belarus.,iar populatia ucraineana cca 14-15 milioane. Asta este Ucraina.Fratilor!Punct

De ce sa asteptam sa "ne dea" altii, daca noi nu ne obosim sa ne aparam si sustine international dreptul nostru strabun pentru care atatia au murit? Care ar fi avantajul sa nu ne recunoastem si apropia fratii si teritoriile? Ce sa mai asteptam?

Exact cat am primit, atat o sa si primim pe viitor daca NOI nu ne gandim hotarat interesul national. Doar noi va trebui sa luptam mereu pentru ca international sa se respecte optiunile si drepturile noastre, ale romanilor. Polonezii au inceput stangaci, dar s-au urnit!

Sa aratam lumii ca SUNTEM UNITI SI RESPONSABILI... si nici un zid inventat nu ne poate desparti sufletele! Victoria va fi cat toate meciurile si olimpiadele castigate la un loc!

TREBUIE SA DOVEDIM LUMII CA SUNTEM UNITI!

In Germania a existat un zid de beton si l-au daramat! La noi NU EXISTA, dar tot in el dam cu capul... De ce sa ne lasam tarati in lesa minciunilor acceptate tacit de parsiv de peste 60 de ani?

Inaintasii nostri hotarati au facut-o la 1859... la 1918... noi ne gasim astazi in 2009 si tot parlamentam fara rost.

Facandu-ne ca nu ne amintim adevarul istoric dovedim acelas infantilism balcanic de care au reusit sa profite parsiv de inteligent, toate puterile dimprejur... in afara de noi... Divide et empera...


"Ceea ce cistiga biruin ta asupra lumii este credinta noastra" (Evr. 11, 33.34; 1 Ioan 5,4).

apa in piua

Bai ruginitule, mergi la Iasi dar nu la Mitropolie ci la SOCOLA, acolo este locul tau;termina cu ineptiile si cretinismele pe forum.Nu-ti poate spune nimeni ca ai luat-o razna rau de tot?

lui observ

De ce te superi ca vorbesc crestineste ,ce tu nu esti crestin? come on parintii tai nu tea invatat religie?Dumnezeu sa te ajute ca si tu sa vorbesti religie si noi toti sa ascultam ce ne spui tu nu sti ca ingerii in cer se bucura cind un om se intoarce la Dumnezeu si este salvat .De ce crezi tu ca e asa mare coruptie in guvernuri si oamenii se maninca unii pe altii este din cauza ca l-au dat afara pe Creatorul Universului din viata lor ,si cind nu e Dumnezeu nici frica or responsabilitate nu e ci iubitori de sine si lacomisi inca ceva unde nu e Dumnezeu nici binecuvintare nu e.

LUI MALMO SI RUGINITU

SE PARE CA VORONIN UMBLA CA UN CATEL CU COADA INTRE PICIOARE ,MEDVEDEV L-A REFUZAT IAR MOLDOVA NU-L VREA,CE MA BUCUR PENTRU MOLDOVA CA SA ELIBERAT DE LEPRA ASTA COMUNISTA.LE DORESC MULT SUCCES LA ELIBERAREA COMPLECTA A TARII DE COMUNISTI .MALMO SI RUGINITU MA ROG CA BUNUL DUMNEZEU SA VA AJUTE SA VA INDEPLINITI VISUL SA VEDETI TARA ROMANEASCA SI MOLDOVA LIBERA COMPLECT DE TOTII COMUNISTII SI TOTII RAI FACATORII CARE AU ADUS PAGUBE PATRIEI NOASTRE .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor