Vlad Filat va fi numit joi in functia de premier al Republicii Moldova

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 19:35
1036 citiri
Vlad Filat va fi numit joi in functia de premier al Republicii Moldova

Candidatura pentru functia de premier va fi prezentata joi, dupa votarea de catre Legislativ a demisiei Cabinetului Greceanii si adoptarea modificarilor la organigrama noului Guvern, urmand ca viitorul prim-ministru sa fie Vlad Filat, a anuntat presedintele interimar, Mihai Ghimpu.

Presedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, care exercita interimatul functiei de sef de stat, spune ca Republica Moldova ar putea avea un nou Guvern saptamana viitoare.

"Cabinetul constituit de presedintele PLDM, Vlad Filat, va fi votat in Parlament cel mai probabil la sedinta plenara de joi. Asta, in situatia in care nu vom decide, avand in vedere multiplele probleme social-economice, convocarea mai devreme a unei sedinte de urgenta a Legislativului pentru a instala Guvernul", a spus Mihai Ghimpu.

Noul guvern va avea 16 ministere si opt departamente, a mai anuntat Mihai Ghimpu, care a evitat sa faca publica denumirea acestora, la fel ca si numele viitorilor ministri.

Agenda sedintei de joi a fost discutata si aprobata marti in cadrul sedintei Biroului Permanent al Parlamentului.

Majoritatea din Alianta pentru Integrare Europeana, constituita din patru partide necomuniste intrate in Parlament in urma anticipatelor din 29 iulie, detine 53 de mandate, fata de cele 48 ale comunistilor, suficiente pentru a investi un nou Guvern.

Aliantei ii lipsesc insa opt mandate pentru a instala in functie un sef de stat, ceea ce ar asigura stabilitatea la guvernare a majoritatii democratice pentru urmatorii patru ani, voturi care ar trebui sa vina din partea Partidului Comunistilor.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#candidatura premier Vlad FIlat, #Vlad Filat premier Moldova , #al Qaida