Alegeri prezidentiale in Franta: Mesajele si afisele candidatilor - Sarkozy este marinarul

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 16:45
2540 citiri
Alegeri prezidentiale in Franta: Mesajele si afisele candidatilor - Sarkozy este marinarul
Foto: Reuters

Candidatii pentru alegerile prezidentiale din Franta si-au stabilit mesajele si si-au facut posterele pentru campania prezidentiala. Acestea ar putea arata mai multe decat o fac discursurile lor.

Cu ajutorul afiselor lor, candidatii la functia de presedinte al tarii incearca sa-si faca cunoscute mesajele. Site-ul francez Rue 89 a publicat o serie de fotografii ale posterelor pentru campanie, care sunt comparate cu diferite figuri.

Au fost analizate posterele de campanie ale principalilor sase candidati la functia de presedinte al Frantei, pentru a descoperi ce vor sa spuna cu adevarat acestia.

Francois Hollande este portretizat uitandu-se direct in camera foto, intr-o imagine "serioasa si austera" clasica, ce aminteste de pozele de pasaport si de cele facute la scoala.

Mesajul sau este: "Sunt drept, sunt serios, sunt credibil. Pozez in presedinte".

Nicolas Sarkozy este infatisat privind in departare, zambind usor, avand marea pe fundal dintr-un motiv inexplicabil. Mesajul lui Sarkozy este: "Franta trebuie sa fie puternica precum sunt eu. Ce e mai rau a trecut. Si ar trebui sa stiu asta, sunt presedintele".

Presedintele francez este alaturat imaginii unui capitan de vas, aflat pe mare.

Marine Le Pen pozeaza intr-o ipostaza asemenatoare Printesei Diana, intr-un stil cochet si in acelasi timp "matern si copilaresc, seducator si sfidator".

Mesajul sau este: "Sunt aici, sunt materna, sunt draguta (prin urmare nu sunt diavolul), ma uit la tine, sunt ce sunt si spun ce spun".

Francois Bayrou apare zambind, privind in alta directie, intr-un stil care aduce cu cel al actorului Richard Gere. Mesajul lui Bayrou este: "Cu mine, nimic nu poate sta in cale. Vom ataca problemele impreuna, dar vom continua sa zambim".

Jean-Luc Melenchon este morocanosul de ocazie al Front Gauche, candidatul comunist, intr-o poza clasica, pe fond rosu, remniscienta a posterelor sovietice ale lui Lenin. Mesajul sau este: "Apucati puterea, apoi dati-mi-o mie".

Eva Joly, candidatul Partidului Verde, apare intr-un portret simplu si natural, cu ochelarii in mana. In dreapta se vede un personaj de desene animate, "Caroline in vacanta", intr-un peisaj de munte. Mesajul lui Joly este: "Alegeti-ma pe mine si veti alege ecologia, dar nimic mai mult".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alegeri prezidentiale Franta, #mesaje candidati prezidentiale Franta, #postere candidati prezidentiale Franta, #candidati alegeri presedinte Franta , #alegeri Franta