Casatoria homosexualilor: pozitiile lui Francois Hollande si Nicolas Sarkozy

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 20:56
8706 citiri
Casatoria homosexualilor: pozitiile lui Francois Hollande si Nicolas Sarkozy

Francois Hollande si Nikolas Sarkozy nu impartasesc aceeasi opinie in privinta casatoriei intre homosexuali.

Potrivit unui sondaj BVA pentru Camera Notarilor, realizat in februarie 2012, 63% dintre francezi se pronunta in favoarea casatoriei intre homosexuali, iar 56% pentru adoptia unui copil de catre aceste cupluri. O evolutie notabila, tinand cont ca in 2006 doar 46% dintre francezi erau de acord cu adoptia, iar mai putin de o persoana din 3 in 1998.

Insa, care sunt pozitiile candidatilor la presedentia Frantei, ramasi in turul doi, legate de acest aspect, aflam prin intermediul portalului Journal des Femmes.

Francois Hollande

Voteaza pentru casatoria dintre persoane de acelasi sex. Printre cele 60 de propuneri ale candidatului PS aflate in programul sau, legalizarea casatoriei homosexualilor apare pe a 30 pozitie. "Voi aproba dreptul la casatorie si la adoptia in cuplurilile gay", a declarat Hollande.

Iar intr-un interviu pentru "Tetu" adauga: "Stiu ca primele luni ale sesiunii parlamentare vor fi consacrate principalelor probleme legate de programe financiare, dar prefer sa fiu cinstit. Daca se doreste o dezbatere buna, atunci ea ar trebui sa aiba loc la inceputul lui 2013 si sa se termine in primavara".

Nicolas Sarkozy

Dupa ce promisese un contract de uniune civila in 2007, Sarkozy s-a pronuntat in final impotriva casatoriei homosexuale. Intr-un discurs din 19 februarie 2012, declara: "Cand iubesti Franta, nu slabesti institutiile care formeaza cadrul vietii sociale. Familia, casatoria fac parte din aceste institutii ce nu trebuie abordate cu infima precautie".

De asemenea, "ele raman ancorate in constiinta noastra colectiva, fac parte din identitatea noastra, ce nu poate fi sacrificata modei timpului".

Referindu-se la adoptia in cupurile de acelasi sex, Nicolas Sarkozy a precizat pentru "Le Figaro": "este unul din motivele pentru care nu sunt de acord cu mariajul homosexual. El ar deschide usa adoptiei".

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#casatorie homosexuali Franta, #Hollande Sarkozy homosexuali , #alegeri Franta