Cum ar putea ajunge Le Pen presedintele Frantei

Miercuri, 03 Mai 2017, ora 11:03
7662 citiri
Cum ar putea ajunge Le Pen presedintele Frantei
Foto: Facebook/ Marine Le Pen

Emmanuel Macron este cotat cu prima sansa in sondaje la alegerile prezidentiale din Franta, de duminica, insa nu putini sunt cei care analizeaza posibilitatile prin care Marine Le Pen sa devina prima femeie presedinte al tarii.

Un mare numar de alegatori sunt in continuare indecisi, insa The Independent scrie ca sustinatorii fostului premier Francois Fillon, el insusi un candidat in primul tur, s-ar putea reorienta catre Frontul National, desi nu vor spune public acest lucru.

Sursa citata da exemplul orasului conservator Fontainebleau, aflat la sud de Paris, cunoscut pentru castelul sau, unde alegatorii l-au preferat pe Francois Fillon in primul tur, in proportie de 28 la suta. Macron a iesit pe 2, cu 20 la suta.

Insa, in lipsa lui Fillon in turul al doilea, multi nu s-au decis pentru cine sa voteze duminica.

Christiane Auger, in varsta de 72 de ani, spune ca se teme de un "al treilea tur de scrutin", care sa aiba loc pe strazi, respectiv proteste in cazul in care Marine Le Pen ar fi aleasa presedinte. Chiar si asa, ezita sa-l voteze presedinte pe Macron.

Sotul sau, Alain, sustine ca isi va anula votul: "Cunoastem o multime de oameni care de asemenea ezita. Nu o vor spune, insa la urne i-ar putea da votul lui Le Pen".

Un alt alegator al lui Fillon in primul tur este de asemenea indecis: "Sunt de dreapta, insa nu stiu ce sustine Macron. Fie il voi vota pe el, fie imi voi anula votul. Voi face aceasta alegere duminica".

Un sondaj de opinie difuzat luni arata ca Macron va castiga alegerile din Franta cu 61 la suta, in timp ce un alt sondaj, de joi, arata ca fostul ministru al Economiei va castiga cu 60,5 la suta scrutinul prezidential.

Secretarul Frontului National in zona Fontainebleau, Aymeric Durox, istoric si profesor de geografie la un liceu, spune ca diferenta dintre cei doi candidati poate fi redusa, precizand ca cetateni din clasa muncitoare si din cea de mijloc au votat pentru Frontul National. In plus, sustine Durox, Fontainebleau, oras cu puternice valori crestine si patriotice, ar putea fi convins de Le Pen.

”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
Drumul anevoios al strângerii semnăturilor pentru alegeri: ”În 2020 s-a putut online, în 2024 trebuie cu pixul” VIDEO
Drumul anevoios al strângerii semnăturilor pentru alegeri: ”În 2020 s-a putut online, în 2024 trebuie cu pixul” VIDEO
Cu doar câteva zile înainte de termenul până la care trebuie depuse semnăturile pentru candidaturile la alegerile locale și europarlamentare, candidații AUR și ai Alianței Dreapta Unită...
#calcule Marine Le Pen presedinte, #sondaje Marine Le Pen, #Le Pen Macron turul doi , #alegeri Franta