Sarkozy, acuzat din nou ca a fost sponsorizat de Gaddafi

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 19:55
2386 citiri
Sarkozy, acuzat din nou ca a fost sponsorizat de Gaddafi

Echipa de campanie a candidatului socialist la presedintia Frantei, Francois Hollande, a cerut o investigatie in privinta unor noi acuzatii conform carora fostul dictator libian Moammar Gaddafi ar fi sponsorizat campania prezidentiala din 2007 a actualului presedinte, Nicolas Sarkozy.

Publicatia online franceza Mediapart pretinde ca are un document al guvernului Gaddafi, din 2006, care ar contine o intelegere pentru a-i finanta campania lui Sarkozy, informeaza CNN.

Aceasta nu e prima data cand in presa ajung informatii conform carora Gaddafi i-ar fi dat bani lui Sarkozy. Luna trecuta, liderul de la Paris a trebuit sa se apere de aceste acuzatii, spunand ironic, intr-un interviu televizat, ca, daca e asa "nu a fost foarte recunoscator".

Nicolas Sarkozy a fost "varful de lance" al interventiei NATO impotriva lui Gaddafi, care a dus la rasturnarea de la putere a acestuia. El nu doar ca a fost cel care a sustinut cel mai tenace folosirea fortei militare impotriva acestuia, dar a fost si cel care a trimis primele avioane ce au lovit armata lui Gaddafi, la cateva ore dupa decizia NATO si fara sa-i mai astepte pe aliatii sai.

Chiar fiul lui Gaddafi, Saif al Islam, l-a acuzat pe Sarkozy ca a luat bani de la tatal sau, cerandu-i sa "dea banii inapoi poporului libian".

Campania lui Hollande spune ca e momentul ca justitia sa arate adevarul in privinta acestei chestiuni.

Sarkozy si Hollande se vor infrunta, pe 6 mai, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Franta. In primul tur, Hollande l-a depasit pe Sarkozy cu ceva mai mult de un procent, obtinand 28,6%, fata de 27,2% ale acestuia. Sondajele de opinie arata ca Hollande ar castiga detasat turul al doilea si ar deveni presedinte, cu 54 de procente, fata de cele 46 ale lui Sarkozy.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Sarkozy acuzat sponsorizare Gaddafi, #Gaddafi bani campanie Sarkozy , #alegeri Franta