After-poll la inchiderea urnelor din Republica Moldova. Partidul Maiei Sandu a obtinut 55% din voturile alegatorilor

Autor: N.G.
Duminica, 11 Iulie 2021, ora 21:17
8313 citiri
After-poll la inchiderea urnelor din Republica Moldova. Partidul Maiei Sandu a obtinut 55% din voturile alegatorilor
Maia Sandu, presedintele republicii Moldova

Cetatenii cu drept de vot din Republica Moldova s-au prezentat duminica, 11 iulie, la urne pentru a alege un nou Parlament.

Chiar daca prezenta nu a fost una foarte ridicata, numarul celor care s-au prezentat la urne pana la ora 21.00 este de peste 1,46 milioane de alegatori, reprezentand 48,24% din totalul persoanelor cu drept de vot.

In diaspora au votat pana la ora 21.00 (ora Republici Moldova) aproximativ 200.000 de persoane.

Comunitatea WatchDog.md si Institutul de Politici Publice prezinta rezultatele primului after-poll, la ora 21.00, dupa inchiderea sectiilor de votare.

Conform primelor rezultate, Partidul Actiune si Solidaritate a obtinut cele mai multe voturi in cadrul scrutinului parlamentar anticipat din 11 iulie, iar Blocul electoral al Comunistilor si Socialistilor s-au clasat pe locul doi. datele statistice nu includ votul in disapora.

La sondajul telefonic au participat 2.764 de cetateni. Datele au fost colectate astazi, 11 iulie, in intervalul: 12.00 - 21.00.

La sondajul telefonic au participat 2 764 de cetateni. Datele au fost colectate astazi, 11 iulie, in intervalul: 12.00 - 21.00. Datele colectate nu includ regiunea transnistreana si diaspora.

Iata cum arata datele preliminare:

Partidul Actiune si Solidaritate - 55,1%

Blocul electoral al Comunistilor si Socialistilor - 24,0%

Partidul Politic Sor - 8,1%

Blocul electoral "Renato Usatii" - 4,1%

Platforma Demnitate si Adevar -1,8%

Partidul Politic "Democratia Acasa" - 1,1%

Potrivit Codului Electoral, sectiile de votare isi pot prelungi activitatea in cazul atestarii unui numar mare de alegatori care nu si-au exercitat dreptul la vot.

Au fost facute mai multe contestati si semnalate cazuri de pretinsa incalcare a legislatiei electorale. In strainatate, sute de persoane au stat la cozi pentru a-si exercita dreptul de vot.

Au fost deschise 2.150 de sectii de votare, dintre care 150 in afara tarii (12, in Romania) si 41 pentru cetatenii cu drept de vot din localitatile din stanga Nistrului.

Pentru cele 101 mandate de deputat s-au inscris circa 1.800 de candidati din 20 partide politice, 2 blocuri electorale si un candidat independent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Referendumul privind aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană (UE) se vor desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, pe data de 20 octombrie 2024. Curtea Constituțională a...
#alegeri Republica Moldova, #after poll, #partide, #Parlament, #maia sandu , #alegeri Republica Moldova