Al doilea test electoral in SUA: Trump rasufla usurat. Ce a promis omul care a invins-o pe Clinton

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 07:32
5989 citiri
Al doilea test electoral in SUA: Trump rasufla usurat. Ce a promis omul care a invins-o pe Clinton
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Democratul Bernie Sanders si republicanul Donald Trump au castigat, marti, alegerile primare din statul New Hampshire, care ii departajeaza in SUA pe candidatii la prezidentiale din fiecare partid.

In tabara republicana, pe primul loc se afla miliardarul Donald Trump (34%), urmat de guvernatorul de Ohio, John Kasich (16%), si de Jeb Bush (12%).

La democrati, Bernie Sanders, favorit in acest stat vecin cu Vermont al carui senator este, o devanseaza pe Hillary Clinton, 56% fata de 42%, potrivit rezultatelor partiale inregistrate la o ora dupa incheierea votului, scrie AFP.

America isi alege presedintele: Tot ce trebuie sa stii despre cel mai important scrutin din lume

Bernie Sanders a afirmat, marti seara, ca victoria sa detasata arata ca oamenii doresc "o schimbare reala".

"Ceea ce oamenii au spus aici este ca, tinand cont de crizele enorme cu care se confrunta tara noastra, este prea tarziu pentru a pastra aceeasi elita politica, aceeasi elita economica. Oamenii vor o schimbare reala", a declarat el dupa victoria sa categorica in fata lui Hillary Clinton.

El a facut cunoscut ca fostul secretar de Stat a fost "foarte politicoasa" cand l-a felicitat si a atribuit victoria sa participarii masive la vot, transmite AFP.

"Pentru ca a fost o participare uriasa, si spun uriasa, am castigat", a continuat senatorul de Vermont.

"Poporul american nu va mai accepta in continuare un sistem corupt de finantare a campaniei care saboteaza democratia americana si nu vom accepta o economie trucata in care americanii obisnuiti muncesc mai multe ore si castiga mai putin, in timp ce toata bogatia si noile venituri merg la 1%" dintre cei mai bogati, a reafirmat el.

Inainte de a face campanie in statele din Sud, unde electoratul de culoare este mai numeros si semnificativ in favoarea lui Hillary Clinton, Bernie Sanders a promis "sa puna capat rasismului institutional si unui sistem judiciar penal deficient".

Tinerilor, care sunt atrasi in numar mai mare de Bernie Sanders decat de Hillary Clinton, el le-a promis "locuri de munca si educatie, nu inchisori si incarcerare".

"Ce a inceput saptamana trecuta in Iowa si ce au confirmat alegatorii din New Hampshire in aceasta seara nu este altceva decat punctul de pornire al unei revolutii politice", a subliniat Bernie Sanders. Aceasta revolutie "ii va uni pe cei care s-au nascut in America si pe cei care au imigrat aici", a mai afirmat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Trump alegeri primare New Hampshire, #Hillary Clinton pierde New Hampshire, #New Hampshire castiga Bernie Sanders , #alegeri SUA