Al treilea Bush care se vrea presedinte promite sa "repare" Washingtonul

Marti, 16 Iunie 2015, ora 09:02
4245 citiri
Al treilea Bush care se vrea presedinte promite sa "repare" Washingtonul
Foto: Facebook/Jeb Bush

Fostul guvernator al statului Florida Jeb Bush si-a lansat luni candidatura la presedintia Statelor Unite, promitand sa "repare" un Washington "disfunctional" in opinia sa.

Jeb Bush, in varsta de 62 de ani, a intrat in cursa pentru obtinerea investiturii Partidului Republican in alegerile prezidentiale de anul viitor, relateaza Euronews.

Fratele si tatal lui Bush au fost amandoi presedinti si si-au incheiat mandatele cu niveluri scazute de popularitate.

In discursul pe care l-a sustinut, Jeb Bush si-a stabilit obiective economice ambitioase, inclusiv o crestere economica de 4% pe an.

El a criticat bilantul anilor in care democratii s-au aflat la putere si a atacat birocratia din capitala americana.

"Nu avem nevoie de alt presedinte care sa detina doar primul loc in randul elitelor rasfatate de la Washington", a declarat el in fata sustinatorilor din fieful sau, Miami, in Florida, stat al carui guvernator a fost timp de zece ani.

"Avem nevoie de un presedinte pregatit sa infrunte si sa lupte impotriva acestei culturi. Iar eu voi fi acest presedinte", a spus el.

La 8 ani dupa ce George W. Bush si-a incheiat mandatul, familia Bush doreste sa se intoarca la Casa Alba, insa alta dinastie vrea acelasi lucru.

Campanie electorala la americani: Hillary Clinton da lectii de... selfie

Hillary Clinton, care a intrat in cursa democrata de doua luni, a sustinut sambata, la New York, primul sau discurs important de campanie, alaturi de sotul ei, Bill Clinton, fost presedinte american. Fostul secretar de Stat, care se prezinta drept campionul claselor de mijloc, ar putea deveni prima femeie presedinte al Statelor Unite.

Un adversar inversunat al lui Obama vrea sa ii urmeze la Casa Alba

Insa este prea devreme sa se stie cine va intra in cursa pentru Casa Alba.

Armele latinului care vrea sa o invinga pe Hillary Clinton

Jeb Bush ar putea avea de infruntat alti 12 contracandidati in alegerile primare republicane.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#candidati Casa Alba 2016, #candidati alegeri prezidentiale SUA 2016 , #alegeri SUA